Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Porezni tretman isplata sredstava Fonda za financiranje projekta „Korištenje ukapljenog naftnog plina“ i za obeštećenje radnika S.

Datum objave: 27.08.2012, Klasa: 410-01/11-01/2578, Porezna uprava

U svezi s vašim upitom o obvezi plaćanja poreza na dohodak na sredstva koja se temeljem Ugovora o korištenju sredstava Fonda za financiranje projekta "Korištenje ukapljenog naftnog plina" isplaćuju fizičkim osobama koje imaju prebivalište na otocima, a za ugradnju sustava za korištenje ukapljenog naftnog plina nakon provedenog natječaja, u nastavku odgovaramo:

Prema članku 3. Zakona o Fondu za zaštiti okoliša i energetsku učinkovitost (Narodne novine br. 107/03.) u obavljanju svoje djelatnosti Fond promiče ciljeve i načela zaštite okoliša radi postizanja sustavnog i cjelovitog očuvanja kakvoće okoliša, očuvanja prirodnih zajednica i racionalnog korištenja prirodnih dobara i energije kao osnovnih uvjeta održivog razvoja te ostvarivanja prava građana na zdrav okoliš. Sukladno članku 4. Fond ima svojstvo pravne osobe s javni ovlastima, a osnivačka prava i dužnosti u ime Republike Hrvatske obavlja Vlada Republike Hrvatske.

Vlada Republike Hrvatske donijela je Zaključak o prihvaćanju Strategije korištenja ukapljenog naftnog plina (UNP) na otocima i Programa korištenja ukapljenog naftnog plina (UNP) na otocima (2008. – 2012.) (Klasa: 310-05/07-02/04., Ur. broj: 5030105-07-1 od 29. studenog 2007.), u kojoj se između ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice