Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Porezna reforma od 1. siječnja 2018. godine, što je novo u poreznim propisima

Datum objave: 09.01.2018, misljenja.hr
Naše baze znanja već su usklađene s ovim izmjenama. Tu pogodnost ažurnosti mogu koristiti samo naši pretplatnici, pretplatnici na MIŠLJENJAhr Još nemate pretplatu na MIŠLJENJAhr? Pretplatite se i koristite MIŠLJENJAhr već danas! Kako? Klikom miša ovdje. Ova novost je objavljena 1. prosinca prošle godine. Zbog važnosti naslova, novost smo dopunili te u nastavku podsjećamo na odredbe pojedinih poreznih propisa, a koje su stupile na snagu od 1. siječnja 2018. godine.
Ova novost je dopunjena 8. siječnja 2018. godine objavom Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o porezu na dobit te Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o posebnom porezu na motorna vozila (Narodne novine br. 2/18.).
Ova novost je dopunjena 9. siječnja 2018. godine objavom Uredbe o načinu izračuna i visinama sastavnica za izračun posebnog poreza na motorna vozila (Narodne novine br. 4/18). Porez na dohodak Zakon o porezu na dohodak
Mijenja se definicija djece i uzdržavanih članova kako slijedi:
- Djecom se smatraju djeca koju roditelji, posvojitelji, udomitelji i skrbnici uzdržavaju. Djecom se smatraju i djeca nakon završetka redovnog školovanja do prvog zapošljavanja.
- Uzdržavanim članovima ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice