Porezna uprava objavila je odgovore na pojedina pitanja iz primjene Zakona o porezu na dodanu vrijednost za građevinske usluge. Odgovore na pitanja može se vidjeti klikom miša ovdje.   Mišljenje koje zasigurno treba spremiti u osobnu cloud arhivu!!!   Kako? Klikni mišem ovdje i pogledaj točku 5.   1. Tko plaća PDV u slučaju kada izvođač građevinskih radova prima avans od investitora poreznog obveznika?
2. Da li se kod računa s oznakom R2 pretporez smije odbiti nakon što je PDV plaćen sukladno članku 75. stavku 3. Zakona ili je potrebno platiti takav račun?
3. Kada se smije odbiti pretporez u slučaju kada nema nadzornog tijela koje bi ovjerilo podizvoditeljevu situaciju, a naručitelj radova (glavni izvođač) plati PDV prema članku 75 stavku 3. Zakona?
4. Mora li opskrbljivač plinom u poreznu osnovicu uključiti i trošarine obračunane na isporuku plina ili se trošarina smatra prolaznom stavkom? Tretira li se na isti način i boravišna pristojba koju naplaćuje ugostitelj kod usluge smještaja u svom objektu?
5. Trebaju li kooperanti tvrtke koja se bavi upravljanjem zgradama toj tvrtki ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.