Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje dao je obavijest korisnicima doplatka za djecu da do kraja veljače trebaju obnoviti zahtjeve kako bi mogli bez prekida nastaviti primati doplatak i u 2015. godini.
  Uz zahtjev za ostvarivanje prava na doplatak za djecu više nije potrebno dostavljati dokaze o ostvarenom ukupnom dohotku kućanstva od Porezne uprave, poslodavca, HZZO ili HZZ.
  Svima koji zahtjev za nastavno utvrđivanje prava na doplatak za djecu podnesu nakon propisanog roka, kao i onima koji podnose nove zahtjeve, pravo pripada od dana podnošenja zahtjeva.
Zahtjevi se podnose Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, područnoj službi, uredu ili ispostavi prema mjestu prebivališta podnositelja, a zahtjevi za ostvarivanje prava na doplatak za djecu prema propisima EU  Područnoj službi u Zagrebu na adresi Mihanovićeva 3.
  Korisnicima kod kojih, od 1. ožujka 2015. u odnosu na prethodnu godinu nije utvrđena promjena u visini doplatka za djecu, doplatak će se nastaviti isplaćivati bez donošenja novog rješenja za tekuću godinu. U tom slučaju, za dokazivanje statusa korisnika doplatka radi ostvarivanja drugih prava, korisnik može zatražiti potvrdu. Rješenja će dobiti korisnici kojima se visina doplatka smanjuje ili povećava, odnosno ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.