Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Plaćanje članarine turističkim zajednicama

Datum objave: 28.04.2017, misljenja.hr
Porezna uprava dala je obavijest na svojoj Internet stranici kojom podsjeća da se sukladno odredbama Zakona o izmjenama Zakona o članarinama u turističkim zajednicama (Narodne novine br. 121/16.), od 1. siječnja 2017. godine primjenjuju snižene stope za obračun članarine (smanjenje iznosi 5% u odnosu na stope iz 2016. godine). Poreznim obveznicima je kroz aplikaciju ePorezna omogućeno podnošenje Obrasca TZ za 2016. godinu na način da se za obračun članarine u polje „Stopa (članak 9. i 10. Zakona)“ upisuju stope sukladno člancima 9. odnosno 10. Zakona o članarinama u turističkim zajednicama (Narodne novine br. 152/08., 88/10. i 110/15.), koje su se primjenjivale u 2016. godini.
Iznos u polju „Mjesečni predujam za naredno razdoblje (red. br. III/br. mjeseci)“ računa se na slijedeći način: obračunata svota/br. mjeseci poslovanja x  95%. Porezni obveznici koji su dostavili Obrazac TZ za 2016. godinu s obračunom članarine prema stopama koje su se primjenjivale u 2016. godini, nisu dužni dostavljati ispravak obrasca.
Porezna uprava će za svakog poreznog obveznika koji je dostavio Obrazac TZ i ima zadužene (knjižene) predujmove iz polja „Mjesečni predujam za naredno razdoblje (red. br. III/br. mjeseci)“ iste umanjiti za 5% i knjižiti na računu ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice