Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

PDV identifikacijski broj

Datum objave: 21.05.2013, Klasa: 410-19/13-01/193, Porezna uprava

Danom pristupanja Europskoj uniji Republika Hrvatska postaje dio zajedničkog tržišta Europske unije. Kako bi hrvatski porezni obveznici mogli poslovati na zajedničkom tržištu odnosno stjecati dobra te primati ili obavljati usluge unutar Europske unije potreban im je PDV identifikacijski broj. PDV identifikacijski broj dodjeljuje Porezna uprave te ga razmjenjuje s drugim državama članicama putem sustava VIES-a. Posjedovanje valjanog PDV identifikacijskog broja preduvjet je poslovanja na zajedničkom tržištu. Prema Konačnom prijedlogu Zakona o porezu na dodanu vrijednost PDV identifikacijski broj je osobni identifikacijski broj (OIB) kojemu se dodaje predznak „HR“.  

 

PDV identifikacijski broj Prema Konačnom prijedlogu Zakona o porezu na dodanu vrijednost, PDV identifikacijski broj dodijelit će se sljedećim poreznim obveznicima: - tuzemnom poreznom obvezniku upisanom u registar obveznika PDV-a koji obavlja transakcije unutar Europske unije, - tuzemnom poreznom obvezniku koji isporučuje dobra ili obavlja usluge bez prava na odbitak pretporeza i pravnoj osobi koja nije porezni obveznik, a obvezni su plaćati PDV na stjecanje dobara unutar Europske unije ili su se opredijelili za mogućnost da plaćaju PDV na stjecanje neovisno o tome što nisu prešli prag stjecanja u iznosu od 77.000 ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice