Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Označavanje alkohola i alkoholnih pića posebnim markicama, pojašnjenja

Datum objave: 20.03.2017, Klasa: 410-19/17-06/106, Carinska uprava

Pitanja vezana uz označavanje alkohola i alkoholnih pića posebnim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske. 1. U slučaju da proizvođač sam izvozi predmetna alkoholna pića (razne rakije, likere i vinjak) u treće zemlje, odnosno otprema u druge države članice, kakvo je postupanje vezano uz označavanje trošarinskim markicama? Ostala pića dobivena vrenjem, međuproizvodi i etilni alkohol u pakiranju od 0,25 do 5,00 litara moraju biti označeni markicama koje ispred količinske oznake i broja serije imaju otisnute slovne oznake serije „E“ – za sve proizvode koji se izvoze i/ili iznose iz Republike Hrvatske, u trenutku otpreme u drugu državu članicu ili do mjesta na kojem napuštaju teritorij Europske unije (čl. 65. st. 1. t. 3. Pravilnika o trošarinama (Narodne novine br. 1/17. i 14/17.)).

2. U slučaju da drugo hrvatsko društvo (preprodavač) kupuje predmetna alkoholna pića od proizvođača u RH te ih potom otprema u druge države članice, odnosno izvozi u treće zemlje, kakvo je postupanje vezano uz označavanje predmetnih alkoholnih pića? Ostala pića dobivena vrenjem, međuproizvodi i etilni alkohol u pakiranju od 0,25 do 5,00 litara koji su proizvedeni i pušteni u potrošnju u RH moraju biti označeni markicama ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice