Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Ostvarivanje prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja u slučaju ozljede na radu i profesionalne bolesti od 1. siječnja 2011. godine

Datum objave: 24.12.2010, Klasa: 500/10-01/38, Porezna uprava

Izvješćujemo Vas da je Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju (Narodne novine br. 139/10.) koji stupa na snagu 1. siječnja 2011. godine određen Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (u daljnjem tekstu: HZZO) kao provoditelj prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja i za slučaj ozljede na radu i profesionalne bolesti, a koja prava obuhvaćaju i mjere specifične zdravstvene zaštite radnika.

U skladu s navedenim izvješćujemo Vas o načinu ostvarivanja navedenih prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja od 1. siječnja 2011. godine.

Zdravstvenu zaštitu u slučaju priznate ozljede na radu i profesionalne bolesti osigurane osobe HZZO-a ostvaruju u ugovornim zdravstvenim ustanovama i kod ugovornih zdravstvenih radnika privatne prakse uključenih u Mrežu javne zdravstvene službe (Narodne novine br. 98/09., 14/10. i 81/10.), odnosno kod ugovornih isporučitelja ortopedskih i drugih pomagala HZZO-a.

Napominjemo da bolovanje zbog priznate ozljede na radu i profesionalne bolesti osiguranicima HZZO-a utvrđuje od 1. siječnja 2011. godine izabrani doktor primarne zdravstvene zaštite opće/obiteljske medicine na način i po postupku utvrđenom Zakonom o obveznom zdravstvenom osiguranju i općim aktima HZZO-a donesenim osnovom tog Zakona.

Specifičnu zdravstvenu zaštitu radnika iz obveznog zdravstvenog osiguranja osiguranici HZZO-a ostvaruju putem zdravstvenih ustanova koje u svom ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice