Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Ostala trgovina na malo izvan prodavaonica putem uličnih prodavača s aparatima za mobilnu prodaju napitaka: pivo, kava i sokovi, u hodu

Datum objave: 19.08.2014, Klasa: 410-19/14-12/46, Carinska uprava

Navodite namjeru otvaranje tvrtke sa djelatnošću ostala trgovina na malo izvan prodavaonica putem uličnih prodavača s aparatima za mobilnu prodaju napitaka kao što su pivo, kava i sokovi, u hodu na javnim površinama, manifestacijama i slično. Uz dopis prilažete presliku odgovora Ministarstva gospodarstva o potrebnim uvjetima za registraciju tvrtke te molite smjernice na propise vezane uz trošarine i posebne poreze. Pivo je trošarinski proizvod pa se na isto primjenjuju odnosne odredbe Zakona o trošarinama (Narodne novine br. 22/13., 32/13. i 81/13.) i Pravilnika o trošarinama (Narodne novine br. 64/13., 129/13., 11/14. i 70/14.). Članak 48. Zakona o trošarinama propisuje zabranu prodaje trošarinskih proizvoda na tržnicama odnosno mogućnosti prodaje na mjestima prigodnog trgovanja (sajmovi, izložbe, priredbe i druga otvorena mjesta). Posebnosti provedbe čl. 48. Zakona o trošarinama propisane su čl. 123. Pravilnika o trošarinama. Vezano uz kavu i bezalkoholna pića, mogućnosti prodaje na mjestima prigodnog trgovanja definirani su čl. 25. Zakona o posebnom porezu na kavu i bezalkoholna pića (Narodne novine br. 72/13.) i čl. 11. Pravilnika o posebnom porezu na kavu i bezalkoholna pića (Narodne novine br. 90/13. i 111/13.).

...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice