Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Oporezivanje stanova u novogradnji, koji se prodaju nakon 1. siječnja 2015.

Datum objave: 27.05.2015, misljenja.hr
Središnji ured Porezne uprave primio je upit u vezi oporezivanja stanova u novogradnji koje prodaje pravna osoba te treba li kupac osim poreza na promet nekretnina koji plaća kod kupnje nove nekretnine, od 1. siječnja 2015. godine platiti još neke dodatne poreze.   Dio odgovara citiramo u nastavku:   ... "za oporezivanje isporuka nekretnina od 1. siječnja 2015. godine više neće biti važno je li neka nekretnina novosagrađena već će za oporezivanje bitan kriterij biti je li bila nastanjena odnosno korištena ili ne."... "od 1. siječnja 2015. godine nekretnina i pripadajuće zemljište smatrat će se jedinstvenom isporukom za potrebe oporezivanja, a ne odvojenim isporukama kao što je to propisano odredbom članka 40. stavka 10. Pravilnika koja je na snazi do 31. prosinca 2014. godine.
Ako porezni obveznik prodaje nekretninu u novogradnji koja je izgrađena i isporučena kao nekorištena nakon 31. prosinca 2014. godine, sukladno odredbi članka 40. stavka 1. točke j) Zakona, takva isporuka bit će oporeziva PDV-om po stopi od 25%."...     Ovo mišljenje naši pretplatnici mogu vidjeti u cijelosti klikom miša ovdje.     Nemate vremena za čitanje ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice