Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Oporezivanje primitaka športaša i plaćanje doprinosa za obvezna osiguranja po toj osnovi

Datum objave: 27.01.2005, Klasa: 410-01/05-01/131, Porezna uprava

Na temelju odredbi čl. 6. toč. 7. Zakona o Poreznoj upravi (Narodne novine br. 67/01.,94/01. i 177/01.), radi jedinstvenog postupanja u primjeni zakonskih odredbi, službenicima Porezne uprave daje se sljedeća uputa: Dana 1. siječnja 2005. stupio je na snagu i primjenjuje se Zakon o porezu na dohodak (Narodne novine br. 177/04., dalje: Zakon) i Pravilnik o porezu na dohodak (Narodne novine br. 1/05., dalje: Pravilnik). Od 1. siječnja 2005. primjenjuju se i odredbe Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima za obvezna osiguranja (Narodne novine br. 177/04.) i Pravilnik o doprinosima za obvezna osiguranja (Narodne novine br. 1/05.). U nastavku se daje uputa o načinu postupanja sukladno odredbama Zakona u dijelu kojim se propisuje utvrđivanje dohotka s osnove primitaka športaša te utvrđivanje i plaćanje poreza na dohodak i o načinu postupanja sukladno odredbama Zakona o doprinosima za obvezna osiguranja u dijelu kojim se propisuje obveza doprinosa te utvrđivanje osnovice, vrste i stope doprinosa za obvezna osiguranja športaša.

1. POREZNI OBVEZNIK Odredbama čl. 2. st. 1. Zakona propisano je da je porezni obveznik fizička osoba koja ostvaruje dohodak. Porezni obveznik, prema odredbama čl. 3. Zakona ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice