Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Odobrenje za poslovanje u statusu male nezavisne pivovare za 2016. godinu, rok do 31. siječnja

Datum objave: 14.01.2016, misljenja.hr
Carinska uprava objavila je na svojoj Internet stranici da proizvođači piva registrirani u smislu trošarinskih propisa u Republici Hrvatskoj kao i druge pravne ili fizičke osobe koje prvi put započinju s proizvodnjom piva u komercijalne svrhe, a namjeravaju ishoditi Odobrenje za poslovanje u statusu male nezavisne pivovare, dužni su podnijeti zahtjev za izdavanje Odobrenja za poslovanje u statusu male nezavisne pivovare najkasnije do 31. siječnja 2016. godine za razdoblje važenja tekuće 2016. godine.
 
Mala nezavisna pivovara je pivovara sa godišnjom proizvodnjom piva do 125.000 hektolitara i uz ispunjavanje uvjeta iz članka 66.a Zakona o trošarinama (Narodne novine br. 22/13., 32/13., 81/13., 100/15. i 120/15.) (link).
 
Mala nezavisna pivovara obračunava i plaća sniženu stopu trošarine propisanu člankom 66. b Zakona o trošarinama.
 
Postupovne  odredbe kojima se uređuju prava i obveze male nezavisne pivovare propisane su člancima 77. do 84. Pravilnika o trošarinama (Narodne novine br. 131/2015.) (link).   izvor: carina.gov.hr ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice