Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Odluka o utvrđivanju cijene obrtnice

Datum objave: 31.12.2013, misljenja.hr
Odluka o utvrđivanju cijene obrtnice objavljena je u Narodnim novinama br. 159/13., stupa na snagu 1. siječnja 2014.   Ovom Odlukom utvrđuje se cijena obrtnice, koju izdaju nadležni uredi državne uprave u županijama, odnosno nadležni Ured Grada Zagreba.
Za izdanu obrtnicu fizička osoba plaća 200,00 kn, plaćanja cijene obrtnice oslobođene su: Fizičke osobe koje otvaraju obrt na područjima određenim Zakonom o područjima posebne državne skrbi, Zakonom o brdsko-planinskim područjima i Zakonom o otocima. Fizičke osobe navedene u programima zbrinjavanja kojih je potpisnik Ministarstvo s drugim ministarstvima i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, branitelji kao i osobe prijavljene na Zavodu za zapošljavanje starije od 45 godina ili s najmanje 20 godina radnog staža.
U slučaju zajedničkog obavljanja obrta za jednu izdanu obrtnicu plaća se iznos iz stavka 1. ovog članka.
Za svaku sljedeću izdanu obrtnicu plaća se 60,00 kn. ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice