Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Odluka o porezima Grada Čakovca

Datum objave: 31.07.2017, misljenja.hr
Odluka o porezima Grada Čakovca objavljena je u Narodnim novinama br. 74/17., stupa na snagu osmog dana od dana objave u Službenom glasniku Grada Čakovca, osim odredbi koje se odnose na porez na nekretnine, koje se primjenjuju od 1. siječnja 2018. godine. Porezi Grada Čakovca su:
1. Prirez porezu na dohodak,
2. Porez na potrošnju,
3. Porez na korištenje javnih površina,
4. Porez na nekretnine. Prirez porezu na dohodak plaća se po stopi od 10%. Porez na potrošnju plaća se po stopi 3% na potrošnju alkoholnih pića, prirodnih vina, specijalnih vina, piva i bezalkoholnih pića koja su prodana u ugostiteljskim objektima. Bezalkoholnim pićima smatraju se sve vrste sokova, prirodni voćni sokovi, osvježavajuća pića, bezalkoholna pića pripremljena od praška ili granula, vode s dodanim šećerom ili drugim sladilima te aromatizirane i mineralne vode (gazirane i negazirane). Kava i čaj ne smatraju se bezalkoholnim pićima na koja se plaća porez na potrošnju. ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice