Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Odluka o općinskim porezima Općine Križ

Datum objave: 06.04.2017, misljenja.hr
Odluka o općinskim porezima Općine Križ objavljena je u Narodnim novinama br. 31/17., stupa na snagu danom objave u Glasniku Zagrebačke županije, osim u dijelu koji se odnosi na prirez porezu na dohodak koji stupa na snagu  1. svibnja 2017. godine. Ovom Odlukom propisuju se vrste poreza koji pripadaju Općini Križ, obveznici plaćanja, porezna stopa i osnovica te način obračuna i plaćanja poreza u skladu sa Zakonom o lokalnim porezima. Porezi Općine Križ su:
1. prirez porezu na dohodak,
2. porez na potrošnju i
3. porez na nekretnine. Prirez porezu na dohodak plaća se po stopi 2%. Porez na potrošnju plaća se po stopi 3% na potrošnju alkoholnih pića (vinjak, rakiju i žestoka pića), prirodnih vina, specijalnih vina, piva i bezalkoholnih pića u ugostiteljskim objektima.
Bezalkoholnim pićima smatraju se sve vrste sokova, prirodni voćni sokovi, osvježavajuća pića, bezalkoholna pića pripremljena od praška ili granula, vode s dodatnim šećerom ili drugim sladilima te aromatizirane i mineralne vode (gazirane i negazirane). Kava i čaj ne smatraju se bezalkoholnim pićima na koja se plaća porez na potrošnju. ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice