Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Odluka o općinskim porezima Općine Drenovci

Datum objave: 10.04.2017, misljenja.hr
Odluka o općinskim porezima Općine Drenovci objavljena je u Narodnim novinama br. 34/17., stupa na snagu u roku od osam dana od objave u službenom glasilu Općine Drenovci, osim odredbi o prirezu na dohodak koja stupa na snagu 1. svibnja 2017. godine. Ovom se Odlukom propisuju vrste poreza koji pripadaju Općini Drenovci, obveznici plaćanja, porezna stopa i osnovica, stope i visina poreza, način obračuna i plaćanja poreza u skladu sa Zakonom o lokalnim porezima kako slijedi:
1. prirez porezu na dohodak,
2. porez na potrošnju,
3. porez na kuće za odmor,
4. porez na korištenje javnih površina. Prirez porezu na dohodak plaća se po stopi 5%. Porez na potrošnju plaća se na potrošnju alkoholnih pića (vinjak, rakiju i žestoka pića), prirodnih vina, specijalnih vina, piva i bezalkoholnih pića u ugostiteljskim objektima, a koji se nalaze na području Općine Drenovci.
Porez na potrošnju plaća se po stopi od 3%. ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice