Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Odluka kojom se utvrđuju uvjeti i način preuzimanja podataka o dohocima i primicima iz Evidencije o dohocima i primicima

Datum objave: 03.06.2019, misljenja.hr
Odluka kojom se utvrđuju uvjeti i način preuzimanja podataka o dohocima i primicima iz Evidencije o dohocima i primicima objavljena je u Narodnim novinama br. 55/19., stupa na snagu 31. svibnja 2019. godine. Ovom Odlukom propisuju se uvjeti i način preuzimanja podataka o dohocima i primicima iz Evidencije o dohocima i primicima (sustav EDIP).
Temeljem ove Odluke Ministarstvo financija, Porezna uprava omogućuje dostupnost podataka o dohocima i primicima sadržanih u sustavu EDIP javnopravnim tijelima kojima je to propisano posebnim propisima radi obavljanja poslova iz njihova djelokruga, a ti su korisnici:
– tijela državne uprave i druga državna tijela
– tijela jedinica lokalne, područne (regionalne) samouprave
– pravne osobe koje imaju javne ovlasti
– studentski centri. Korisnicima sustava se omogućuje dohvat podataka iz sustava EDIP na neograničeno vrijeme te se korištenje sustava ne naplaćuje. Korisnici sustava se obvezuju od stranaka u postupku zatražiti pisanu suglasnost da u njihovo ime od Ministarstva financija, Porezne uprave mogu zatražiti podatke o dohocima i primicima iz sustava EDIP radi postupanja po njihovom zahtjevu. Iznimno, korisnici sustava nisu dužni pribaviti pisanu suglasnost stranaka u postupku ako podatke iz svog djelokruga rada prikupljaju po ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice