Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Odgoda rokova za automatsku razmjenu informacija o financijskim računima i automatsku razmjenu informacija o prekograničnim aranžmanima

Datum objave: 18.06.2020, misljenja.hr
Porezna uprava je dala Obavijest o odgodi rokova za automatsku razmjenu informacija o financijskim računima i automatsku razmjenu informacija o prekograničnim aranžmanima. Ovu obavijest prenosimo u nastavku Radi posljedica krize uzrokovane virusom COVID – 19  donesena je Direktiva Vijeća (EU) o izmjeni Direktive Vijeća 2011/16/EU o administrativnoj suradnji u području poreza, radi pomicanja rokova dostave podataka o financijskim računima i o prekograničnim poreznim aranžmanima.
Rokovi za dostavu informacija o financijskim računima koji su propisani u članku 27. stavku 1., članku 29. stavku 1. i članku 61. stavku 4. Zakona o administrativnoj suradnji u području poreza (“Narodne novine“, br. 115/16, 130/17, 106/18, 121/19), produžuju se za tri mjeseca, odnosno do 30. rujna 2020.
Rokovi za dostavu informacija o prekograničnim aranžmanima koji su propisani u članku 35.f stavcima 1. i 2. i članku 35.i stavku 2. Zakona o administrativnoj suradnji u području poreza započinju teći od 1. siječnja 2021. godine za:
1. prekogranične aranžmane stavljene na raspolaganje radi njihove provedbe, ili koji su spremni za provedbu, ili čiji je prvi korak u provedbi napravljen između 1. srpnja 2020. i 31. prosinca 2020.
2. posrednike koji su izravno ili posredstvom drugih osoba, pružili ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice