Porezna uprava 12. svibnja dala je službeni odgovor u vezi postavljenog pitanja na koji način stranci iz Europske unije i trećih zemalja koji su u Republici Hrvatskoj imenovali poreznog zastupnika obračunavaju, prijavljuju i plaćaju PDV za pružanje usluge chartera.
Također, postavljeno je pitanje obračunava li se PDV bez obzira na zastavu jahti, ako će iste vršiti ukrcaj gostiju izvan Republike Hrvatske primjerice u Italiji ili Crnoj Gori, a iskrcaj istih u Republici Hrvatskoj, u kojem postotku te na koji će se način vršiti obračun, prijava i plaćanje istog.    Ovo mišljenje naši pretplatnici mogu u cijelosti vidjeti klikom miša ovdje.   Porezna uprava je 17. srpnja 2013. dala službeni odgovor na slijedeća pitanja:
1. Tko, kada i kako naplaćuje PDV u slučaju obavljanja usluga smještaja s početnom lukom Dubrovnik na period od 10 dana od čega će 3 dana boraviti u Italiji na plovilu koje je u vlasništvu pravne osobe iz Paname i plovi pod zastavom St. Vincent (otok smješten u Karipskom moru) te može raditi kada dobije odobrenje za kabotažu s tim da je pomorski agent „XYZ“ d.o.o ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.