Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Obavljanje arhitektonske profesije na području Europske unije

Datum objave: 24.07.2014, misljenja.hr
Hrvatska komora arhitekata izdala je Informativnu notu o statusu i uvjetima rada arhitekata u Europskoj uniji, može se preuzeti kao dokument za preuzimanje na kraju novosti.   Iz Informativne note:   KOME JE NAMJENJEN OVAJ MATERIJAL I KAKO SE MOŽE KORISTITI   Hrvatska je s 1. srpnjem 2013. godine postala 28. punopravna članica Europske unije, što je hrvatskim građanima otvorilo vrata za realiziranje temeljnih sloboda unutar njenog tržišta: sloboda kretanja osoba, roba, usluga i kapitala.
Kako bi područje arhitektonskih aktivnosti moglo funkcionirati u tim datostima, resorno Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, Hrvatska komora arhitekata i srodne institucije su do tog datuma izvršile sve neophodne izmjene i dopune važeće regulative.
Jedan od ključnih dokumenata kojem je dio nacionalnog zakonodavstva prilagođavan je Direktiva 20051361EZ o priznavanju stručnih kvalifikacija. Zadnja izmjena ove vrlo bitne direktive za područje obavljanja arhitektonske profesije na području Europske unije je usvojena 9. listopada 2013. godine, te je u tom obliku tumačena kroz poglavlja ovog materijala.
Nakon prvih šest mjeseci članstva u EU u prosincu 2013. doneseni su bitni dokumenti i unutar sustava Hrvatske komore arhitekata, jer se pokazala potreba za svojevrsnom racionalizacijom pojedinih važećih akata komore:
...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice