Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Novosti u oporezivanju nakon 1. siječnja 2020. godine

Datum objave: 04.10.2019, misljenja.hr
  Stupanjem na snagu ovih novih propisa samo će naši pretplatnici i dalje imati ažurirane baze znanja,
bez skrivenih dodatnih troškova i naknada! Još uvijek nemate pretplatu na MIŠLJENJA.hr? Pretplatite se na idućih 12 mjeseci po cijeni već od 30-tak kuna mjesečno, više pogledajte klikom miša ovdje! 29. srpnja objavili smo novost s najavom 4. kruga porezne reforme. Potom smo objavili novost i službeno tumačenje Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o porezu na dohodak (Narodne novine br. 80/19.) koji je stupio na snagu 1. rujna 2019. godine.
U ovoj novosti dajemo detaljan pregled četvrtog kruga porezne reforme, tj. što će biti novo nakon 1. siječnja 2020. godine prema predloženim izmjenama i dopunama poreznih propisa, a prezentacija se možet vidjeti ovdje.
Ova novost je dopunjena 31. listopada 2019. godine. Porez na dodanu vrijednost Ovim novim izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost: Zadržava se standardna stopa od 25% od 1. siječnja 2020. Sniženje stope PDV-a na 13% za pripremanje i usluživanje jela i slastica u i izvan ugostiteljskih objekata. Povećanje praga za primjenu postupka ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice