Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Nove prijave PDV-a Obrazac – INO PPO i Obrazac - PZ 42 i 63 podnose se do 20. veljače za siječanj 2015.

Datum objave: 13.02.2015, misljenja.hr
Obrazac – INO PPO
Porezni obveznik koji nema sjedište, prebivalište ili uobičajeno boravište u tuzemstvu, a registriran je za potrebe PDV-a u Republici Hrvatskoj obvezan je popuniti i podnijeti Prijavu za isporuke dobara i usluga iz članka 75. stavka 2. Zakona o porezu na dodanu vrijednost. Ako porezni obveznik koji nema sjedište, prebivalište ili uobičajeno boravište u tuzemstvu, a registriran je za potrebe PDV-a u Republici Hrvatskoj u razdoblju oporezivanja nije obavljao isporuke dobara ili usluga iz članka 75. stavka 2. Zakona nije obvezan podnijeti ovu prijavu.
Prijava se podnosi se na Obrascu – INO PPO najkasnije do 20-og dana u mjesecu koji slijedi po završetku razdoblja oporezivanja, a razdoblje oporezivanja za koje se podnosi prijava je od prvog do posljednjeg dana u mjesecu.
Prijava se podnosi u elektroničkom obliku.
U vezi obveze plaćanja poreza na dodanu vrijednost temeljem članka 75. stavka 2. Zakona o porezu na dodanu vrijednost (Narodne novine br. 73/13. do 143/14.) Središnji ured Porezne uprave detaljnije se očitovao mišljenjem, može se vidjeti klikom miša ovdje.

  Obrazac - PZ 42 ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice