Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Nova verzija aplikacije ePorezna s novim obrascem „Obrazac PD-IPO“

Datum objave: 17.03.2017, misljenja.hr
Porezna uprava je na svojoj Internet stranici objavila obavijest da je u produkciji nova verzija aplikacije s novim obrascem - „Obrazac PD-IPO“ koja omogućuje elektroničku dostavu obrasca „Izvješće o poslovnim događajima s povezanim osobama“ propisanog člankom 46. stavkom 2. Pravilnika o porezu na dobit. Obrazac PD-IPO se podnosi uz Prijavu poreza na dobit elektroničkim putem ili dostavom obrasca nadležnoj ispostavi Porezne uprave prema sjedištu/prebivalištu poreznog obveznika, a dostavlja se ako su tijekom poreznog razdoblja u poslovnim knjigama evidentirani poslovni događaji s povezanim osobama (članak 47.b. Pravilnika o porezu na dobit).
Za potrebe sastavljanja Obrasca PD-IPO, povezanim osobama smatraju se osobe iz članka 13. stavka 2. Zakona o porezu na dobit (Narodne novine br. 177/04. do 115/16.) i članka 49. Općeg poreznog zakona (Narodne novine br. 115/16.).
Iznimno, kreditne institucije u Obrazac PD-IPO ne unose podatke o transakcijama obavljenim na novčanom tržištu utvrđenom u smislu posebnog propisa o tržištu kapitala, na kojemu se trgovanje odvija prema jednoznačnim pravilima i po načelima nepristranosti i jednakosti svih sudionika bez unaprijed određenoga kupca (članak 47.b. stavak 3. Pravilnika).

XML shema PD-IPO obrasca možete se preuzeti ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice