Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) pokrenuo je novu on-line uslugu e-Zdravstveno za svoje poslovne korisnike. Riječ je o usluzi koja poslodavcima olakšava i pojednostavljuje poslovanje i nastavak je na usluge automatskih prijava koje HZZO od prošle godine obavlja u suradnji s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje.
  Od sada poslodavci mogu imati uvid u prijave/odjave/promjene statusa osiguranika obveznog zdravstvenog osiguranja (Tiskanica T1/T2) na (link). Pristup podacima moguć je isključivo uz autentifikaciju pametnom karticom HZZO-a ili poslovnim certifikatom FINA-e sadržanim na kriptografskom uređaju FINA-e ili poslovne banke (e-kartica, USB token), uz ispunjavanje tehničkih preduvjeta (link).
Nakon uspješne prijave, može se pristupiti podacima o prijavama obveznog zdravstvenog osiguranja na (link).   Napominje se da će se ukinuti postojeći način obavještavanja o provedenim prijavama i odjavama te promjenama obveznog zdravstvenog osiguranja slanjem tiskanica u PDF obliku.     izvor:hzzo.hr ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.