Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Naputak za provedbu postupka pri kretanju trošarinskih proizvoda u sustavu odgode plaćanja trošarine (NAPUTAK BR. 2/2013)

Datum objave: 26.02.2013, Klasa: 011-02/13-01/5, Carinska uprava

1. OPĆE ODREDBE

 

Kretanje trošarinskih proizvoda u sustavu odgode plaćanja trošarine propisano je odredbama: - članka 7., 8. i 9. Zakona o trošarinama (Narodne novine br. 83/09. i 111/12.); (u daljnjem tekstu: Zakon), - članka 2. Pravilnika o trošarinama (Narodne novine br. 1/10.) i - odredbama Pravilnika o kretanju trošarinskih proizvoda u sustavu odgode plaćanja trošarine uz primjenu elektroničkog trošarinskog dokumenta (Narodne novine br. 138/12.) (u daljnjem tekstu: Pravilnik o kretanju).

Ovim Naputkom se uređuje postupak kretanja kao i utvrđivanje završetka postupka kretanja trošarinskih proizvoda u sustavu odgode plaćanja trošarine koji se: - otpremaju iz jednog u drugo trošarinsko skladište na teritoriju Republike Hrvatske ili preko teritorija druge države, - otpremaju iz trošarinskog skladišta u izvoz, - otpremaju iz trošarinskog skladišta u pogon oslobođenog korisnika i iz pogona oslobođenog korisnika u trošarinsko skladište, - smještaju u trošarinsko skladište odnosno pogon oslobođenog korisnika nakon završetka carinskog postupka puštanja robe u slobodni promet.

Naputkom se, također, uređuju ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice