Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Nacrt Pravilnika o provedbi Općeg poreznog zakona

Datum objave: 28.01.2019, misljenja.hr
Otvoreno je savjetovanje o nacrtu Pravilnika o provedbi Općeg poreznog zakona (link), traje do 18. veljače 2019. godine.
Ovim se Pravilnikom detaljnije uređuje provedba Općeg poreznog zakona o postupanju u dobroj vjeri sudionika porezno-pravnog odnosa; obvezujućim mišljenjima; gospodarskoj cjelini; nedozvoljenom obavljanju gospodarske djelatnosti putem interneta; vjerodostojnosti podrijetla, cjelovitosti sadržaja i čitljivosti knjigovodstvene isprave za porezne potrebe; dostavi poslovnih knjiga, evidencija, izvješća i drugih podataka koji se čuvaju u elektroničkom obliku; načinu provjere izvornosti, pristupu poreznim aktima i čuvanju poreznog akta u elektroničkom obliku; obrascima prijave činjenica bitnih za oporezivanje, utvrđivanju rezidentnosti i izjavi o izvorima stjecanja imovine; posebnom statusu poreznog obveznika; podnošenju poreznih prijava i drugih podataka elektroničkim putem; ispravku prijave na poziv poreznog tijela, statističkim izvješćima o činjenicama bitnim za oporezivanje; poreznoj nagodbi i uvjetima, načinu i postupku prijeboja potraživanja prema državnom proračunu s poreznim dugom. Porezna uprava je 25. siječnja na svojoj Internet stranici dala pojašnjenje članka 24. Prijedloga pravilnika o provedbi Općeg poreznog zakona koji je u postupku javnog savjetovanja, a koje prenosimo u cijelosti.
Zakonom i Pravilnikom o porezu na dodanu vrijednost od 2013. godine propisuje se mogućnost izdavanja računa u elektroničkom ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice