Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Način isplata regresa za korištenje godišnjeg odmora, uputa

Datum objave: 04.07.2017, Klasa: 400-06/16-01/330, Porezna uprava

Temeljem  očitovanja Porezne uprave i Ministarstva pravosuđa, a vezano za tumačenja odredbi Zakona o prorezu na dohodak (Narodne novine br. 115/16.; dalje u tekstu: Zakon) i Pravilnika o porezu na dohodak (Narodne novine br. 10/17.; dalje u tekstu: Pravilnik), odnosno tumačenja odredbi Ovršnog zakona (Narodne novine br. 112/12., 25/13., 93/14. i 55/16.; dalje u tekstu: OZ) na pitanje načina isplate regresa za korištenje godišnjeg odmora, konkretno mogućnosti isplate regresa za korištenje godišnjeg odmora u gotovom novcu, Ministarstvo financija dostavlja objedinjeno pojašnjenje kako slijedi:

Zakon o prorezu na dohodak i Pravilnik o porezu na dohodak - sukladno članku 9. stavku 1. točki 9. Zakona primici do propisanih iznosa ne smatraju se oporezivim primicima po osnovi nesamostalnog rada, a odredbama članka 7. stavka 2. Pravilnika, između ostaloga, propisano je da se neoporezivo mogu isplatiti i prigodne nagrade (božićnica, naknada za godišnji odmor i sl.) do 2.500,00 kuna godišnje. - ako se prigodna nagrada isplaćuje radniku koji radi istovremeno kod dva ili vise poslodavaca u poreznom razdoblju za koje se prigodna nagrada isplaćuje i/ili je tijekom poreznog razdoblja imao zasnovan radni odnos kod dva ili vi&scaron ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice