Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Mirovinska reforma

Datum objave: 24.10.2018, misljenja.hr
Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava pokrenulo je portal o cjelovitoj mirovinskoj reformi mirovinska.mrms.hr, a s portala prenosimo: O mirovinskoj reformi
Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje (HZMO) i Središnjim registrom osiguranika REGOS-om krenulo je u cjelovitu mirovinsku reformu zbog nužnosti prilagodbe dinamici promjena na tržištu rada, gospodarskim prilikama i demografskim trendovima. Treba uzeti u obzir da nam već sada nedostaje 17 milijardi kuna godišnje za mirovine što sustav čini dugoročno neodrživim. Jedan od ciljeva jest očuvanje održivosti financijskog sustava tako da dodatno zaduživanje nije rješenje.
Cjelovita mirovinska reforma počet će se provoditi 1. siječnja 2019. godine i obuhvaćat će šest zakona: Zakon o mirovinskom osiguranju, Zakon o stažu osiguranja s povećanim trajanjem, Zakon o obveznim mirovinskim fondovima, Zakon o dobrovoljnim mirovinskim fondovima, Zakon o mirovinskim osiguravajućim društvima i Zakon o dodatku na mirovine ostvarene prema Zakonu o mirovinskom osiguranju. Često postavljana pitanja: Kada kreće mirovinska reforma i što se njome želi postići?
Početak mirovinske reforme je 1. siječnja 2019. godine. Mirovinskom reformom se želi sustav učiniti održivim, a mirovine primjerenim. Najniže mirovine će se povećati za 3,13% ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice