Ako nemate pretplatu na misljenja.hr, pretplatite se na idućih 12 mjeseci po cijeni već od 21,33 kn mjesečno, više klikom miša ovdje! Hrvatska obrtnička komora objavila je KD Obrazac za ispunjavanje na računalu, taj obrazac dajemo i može se preuzeti kao dokument za preuzimanje niže.
Obrazac KD obrtnici trebaju priložiti uz godišnju prijavu poreza na dohodak, Obrazac DOH za 2015. (Uputa-link). Obvezni doprinos Hrvatskoj obrtničkoj komori za 2015. plaćao se paušalno u iznosu od 52,00 kn mjesečno (12 x 52,00 kn = 624,00 kn godišnje). O obvezi plaćanja doprinosa Hrvatskoj obrtničkoj komori može se vidjeti klikom miša ovdje. Izvadak iz Odluke o plaćanju doprinosa u paušalnom iznosu udruženja obrtnika, područnim obrtničkim komorama i Hrvatskoj obrtničkoj komori za 2015. godinu može se vidjeti klikom miša ovdje. U Obrascu KD treba unijeti sve podatke koji se obrascem traže, a obrazac sadrži naputak. Napomena:
Prema Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o obveznicama, jedinstvenoj osnovici, načinu i rokovima plaćanja obveznog komorskog doprinosa za jedinstveni sustav organiziranosti obrta (Narodne novine br. 94/15.) ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.