Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Izmjene Pravilnika o porezu na dobit, što je novo

Datum objave: 28.12.2015, misljenja.hr
Ako nemate pretplatu na misljenja.hr, pretplatite se na idućih 12 mjeseci po cijeni već od 21,33 kn mjesečno, više klikom miša ovdje! U Narodnim novinama br. 137/15. objavljene su izmjene Pravilnika o porezu na dobit, od kojih neke iznosimo kratko u nastavku: Umanjenje porezne osnovice za prihode od dividendi i udjela u dobiti.
Porezna osnovica poreza na dobit umanjuje se za prihode od dividendi i udjela u dobiti primljene od poduzetnika temeljem udjela u kapitalu, a koji su utvrđeni u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom 1. Zakona o porezu na dobit. Novost u ovom dijelu je da se navedeno oslobođenje na istovjetan način primjenjuje na prihode od dividendi te udjela u dobiti i u slučaju kada se za ulaganja primjenjuje metoda udjela. Porezna olakšica za reinvestiranu dobit
Promjene se odnose na odredbe koje propisuju obvezno podnošenje u Poreznu upravu izjave za investicije u dugotrajnu imovinu, kao i na obvezu zadržavanja broja radnika.
Dakle, porezni obveznik koji iskazuje umanjenje porezne osnovice za reinvestiranu dobit dostavlja uz prijavu poreza na dobit:
1. popis nabavljene dugotrajne imovine i vjerodostojnu dokumentaciju o izvršenim investicijama u ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice