Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Izmjene i dopune Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom

Datum objave: 12.12.2016, misljenja.hr
Prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom (Narodne novine br. 115/16.) odredbe koje stupaju na snagu od 1. siječnja 2017. su: Promijenjen je članak 3. koji određuje obveznika fiskalizacije, pa se obveznikom fiskalizacije od 1. siječnja smatra:
1. fizička osoba obveznik poreza na dohodak po osnovi samostalne djelatnosti prema odredbama zakona kojim se uređuje porez na dohodak te
2. pravna i fizička osoba koja se smatra obveznikom poreza na dobit prema zakonu kojim se uređuje porez na dobit za sve djelatnosti za koje je, prema odredbama posebnih propisa, obveznik izdavanja računa za isporuku dobra ili obavljene usluge.
Fizičke osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost su osobe koje obavljaju:
- djelatnosti obrta i s obrtom izjednačenih djelatnosti,
- djelatnosti slobodnih zanimanja,
- djelatnost poljoprivrede i šumarstva, ako su po toj osnovi obveznici poreza na dodanu vrijednost ili ako po toj osnovi u poreznom razdoblju ostvare ukupni godišnji primitak veći od 80.500,00 kuna.
  Za provedbu postupka fiskalizacije izdavanja računa uvodi se obveza korištenja programskog rješenja koje će onemogućiti postupke kojima se izbjegava postupak fiskalizacije izdavanja računa odnosno kojima se ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice