Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Izmjena mjere očuvanja radnih mjesta ožujak-travanj

Datum objave: 15.04.2021, misljenja.hr
Poslodavci potporu za ožujak 2021. godine mogu ostvariti za radnike zaposlene najkasnije 28. veljače 2021. godine, a za radnike zaposlene najkasnije 31. ožujka 2021. godine može se odobriti potpora za mjesec travanj 2021. godine.
Iznimka su radnici koji se zapošljavaju kao zamjena za radnike za koje je zatražena potpora, a koji su u mjesecu za koji se traži potpora započeli s korištenjem rodiljnog ili roditeljskog dopusta ili su otkazali ugovor o radu, a otkazni rok im je istekao. Zahtjev za zamjenske radnike predaje se kroz dopunu zahtjeva, a u rokovima propisanim za podnošenje zahtjeva za mjesec za koji se traži potpora. Vezano uz dokazivanje pada prihoda, ako je poslodavac osnovan nakon 1. veljače 2020. godine treba dokazati pad prihoda/primitaka u mjesecu za koji traži potporu u odnosu na rujan 2020. godine ili prvi cjeloviti kalendarski mjesec poslovanja. Dalje, poslodavci koji žele ostvariti potporu za ožujak i travanj moraju podnijeti novi zahtjev putem on-line aplikacije bez obzira jesu li već koristili potpore za očuvanje radnih mjesta u prethodnim razdobljima. Detaljnije (link).   izvor:hzz.hr https://mjera-orm.hzz.hr/potpora-za-ocuvanje-radnih-mjesta-ozujak/ ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice