Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Izmjena Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike

Datum objave: 08.02.2018, misljenja.hr
Izmjena Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike objavljena je u Narodnim novinama br. 12/18., primjenjuje se od 1. prosinca 2017. godine. Ministarstvo znanosti i obrazovanja Kl.:402-01/18-01/00004 od 25.01.2018. godine dalo je: UPUTA – naknada troškova prijevoza zaposlenika za dolazak na posao i odlazak s posla Od 1. prosinca 2017. godine na snazi je novi Temeljni kolektivni ugovor za službenike i namještenike u javnim službama (Narodne novine br. 128/17. - dalje u tekstu: TKU) koji pravo zaposlenika na naknadu troškova prijevoza za dolazak na posao i odlazak s posla definira na drukčiji način u odnosu na prethodni TKU.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja (dalje u tekstu: Ministarstvo) zaprima veliki broj upita školskih ustanova kojima traže tumačenje prava zaposlenika na naknadu troškova prijevoza. Želimo naglasiti kako Ministarstvo nije nadležno tumačiti odredbe TKU-a već to može isključivo zajedničko Povjerenstvo za njegovo tumačenje, koje je tek osnovano.
Do eventualnog donošenja tumačenja odredbe čl. 66. TKU-a, sve su se školske ustanove obvezne pridržavati ove upute.
Najviše upita odnosi se na pravo zaposlenika kojima je javni prijevoz organizirana na relaciji na kojoj ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice