Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Izmjena br. 1 Upute 8/18 - Izmjena Upute za primjenu postupka unutarnje proizvodnje

Datum objave: 15.07.2020, Klasa: 011-02/18-03/8, Carinska uprava

Uputa br. 8/18 za primjenu postupka unutarnje proizvodnje od 22.5.2018.; Kl: 011-02/18-03/8, URBROJ: 513-02-1240/1-18-1 mijenja se kako slijedi:

1. Točka 3.2. mijenja se na sljedeći način: "3.2. Obračun duga Kada postupak unutarnje proizvodnje završi puštanjem prerađenog proizvoda u slobodan promet, izračun duga vrši se temeljem: - općeg pravila izračuna duga - čl. 85. CZU, koji određuje da se dug utvrđuje u trenutku puštanja robe u slobodni promet i to na prerađene proizvode, ili - posebnog pravila izračuna duga - čl. 86. st. 3. CZU, koji određuje da se dug, na zahtjev deklaranta, utvrđuje na temelju razvrstavanja u Carinsku tarifu, carinske vrijednosti, količine, prirode i podrijetla robe koja je stavljena u PUP (tzv. obračun na repromaterijal). Međutim, u ovom slučaju primjenjiva stopa carine, za obračun carinskog duga, je ona koja je propisana na dan puštanja robe u slobodni promet nakon postupka unutarnje proizvodnje. Način izračuna duga u svakom konkretnom slučaju odabire podnositelj zahtjeva, koji ima pravo izabrati način koji mu je povoljniji. Međutim, dug se mora izračunavati temeljem posebnog pravila iz čl. 86. st. 3. CZU, ako se radi o slučajevima koji su propisani čl ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice