Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

HZMO od FINA-e elektroničkom razmjenom dnevno preuzima podatke o računima zaštićenih primanja

Datum objave: 02.03.2017, misljenja.hr
Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje objavio je da od 20. veljače 2017. preko web servisa FINA-e, preuzima i evidentira podatke o računima zaštićenih primanja i transakcijskim (tekućim) računima korisnika mirovinskih primanja, alimentacija obračunatih od mirovinskih primanja  i doplatka za djecu, prema podatku o OIB-u korisnika. Obavještavaju se osiguranici koji podnose zahtjev za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja ili prava na doplatak za djecu, ako uz transakcijski (tekući) račun već imaju otvoren račun zaštićenih primanja, da su obvezni u FINA-i prijaviti novu vrstu primanja i isplatitelja Zavod, kako bi Zavod preuzeo taj podatak od FINA-e elektroničkom razmjenom podataka.
Također se obavještava da je HZMO svim korisnicima za koje je od FINA-e zaprimio pasivni transakcijski (tekući) račun, obustavio isplatu mirovinskih primanja, budući  da nije u mogućnosti isplaćivati primanja na zatvoren račun.
Upućuju se svi korisnici, kojima je iz navedenog razloga obustavljena isplata mirovina, da u željenoj banci otvore novi transakcijski račun, te da o tome obavijeste FINA-u, od koje će HZMO elektronskom razmjenom preuzeti nove podatke i u najkraćem roku uspostaviti isplatu. Podatke o računima, zatvaranju računa zaštićenih primanja kao i ostale promijene koje se odnose na račune korisnika prava, Zavod ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice