Mišljenja.hr

Forum

Iznajmljivanje vozila

Kreiraj odgovor
  • Sortiraj uzlazno
  • Sortirano je silazno
Admin_2 Administrator Postova: 338

Iznajmljivanje vozila

Zakon o pružanju usluga u turizmu propisuje da je usluga u turizmu u smislu ovoga Zakona usluga iznajmljivanja vozila (rent-a-car), a da je rent-a-car usluga iznajmljivanja osobnih vozila bez vozača. Vezano za primjenu Zakona o turizmu na moguć najam vozila iz upita možete se obratiti Ministarstvu turizma i sporta Republike Hrvatske.
U svakom slučaju tvrtka ili obrt u svojoj registraciji treba imati navedenu djelatnost najma vozila.
db78 Sudionik foruma Postova: 1

Iznajmljivanje vozila

Pozdrav,
imam firmu koja povremeno ima potrebu za dostavnim vozilom pa ga unajmljujemo, ali to je prilično skupo, a često i nema nijedno malo dostavno vozilo raspoloživo za rentanje dok ga trebamo.
Zbog toga razmišljamo o kupovini dostavnog vozila koje bi u terminima dok ga ne trebamo rentali drugima pošto postoji velika potražnja za dostavnim vozilima.

Paralelno planiramo pokretanje nove firme ili obrta (još nismo odlučili) čija djelatnost bi bila trgovina i taj novi subjekt bi također trebalo malo dostavno vozilo.
Znači ideja je da taj novi poslovni subjekt kupi vozilo i renta ga prvoj firmi i drugim firmama u slobodnim terminima uz potpisivanje ugovora o iznajmljivanju vozila.

Je li to moguće bez da primarna djelatnost tog novog subjekta bude rent-a-car i bez da to podliježe nekim posebnim pravilima koje vrijede za rent-a-car kuće (skuplje osiguranje, kasko, Upisnik iznajmljivanja vozila...)?
I smije li se u tom slučaju ako primarna djelatnost nije rent-a-car uopće oglašavati da mi rentamo to vozilo?

Znači osnovna ideja je kupiti vozilo koje bi se u terminima dok ga ne trebamo rentalo drugima kako bi se brže isplatilo pa ne znam koji je najbolji način za to izvesti.
Hvala na odgovorima.
Kreiraj odgovor
  • Sortiraj uzlazno
  • Sortirano je silazno
 Povratak