Mišljenja.hr

Forum

Ustup radnika - radni odnos

Kreiraj odgovor
  • Sortiraj uzlazno
  • Sortirano je silazno
Admin_2 Administrator Postova: 338

radni odnos

Zakon o radu dopušta ustup radnika, samo kada poslodavac nema potrebe za radom određenih radnika, kao privremen ustup u s njim povezano društvo u smislu posebnog propisa o trgovačkim društvima, u trajanju od neprekidno najduže šest mjeseci, na temelju sporazuma, detaljnije: https://misljenja.hr/zasnivanje-radnog-odnosa-prema-zakonu-radu/c3204/

Za očinski dopust: https://hzzo.hr/rodiljne-i-roditeljske-potpore a vidjeti čl. 44. i dalje Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama (posvojiteljski dopust)

Za savjete iz područja radnog i socijalnog prava treba se obratiti ovlaštenim i stručnim osobama jer mi nismo pravni portal, nismo ovlašteni za davanje pravnih savjeta niti besplatno, a niti uz naknadu.
To bi se smatralo nadripisarstvom što je kazneno djelo (čl. 313. Kaznenog zakona i čl. 5. Zakona o odvjetništvu).
Plitvice Registrirani član Postova: 188

radni odnos

imamo više pitanja iz područja radnog i obiteljskog zakonodavstva :
1 pitanje: može li tj smije li radnik koji nije agenciija za zapošljavanje- ustupiti tj dati u najam svog radnika? čime je regulirano ustupanje radnika na području RH?dakle netko tj pbrzyxs obrtnik dohodaš ima radnika koji je zaposlen na puno radno vrijeme, i sad nas zanima smije li ga on ustupiti nekom drugom poslodavcu- tog svog jedinog radnika jer taj drugi ima jdoo i posluje u RH ali mu fali \"ljudi\" pa bi uzeo kratko radnika..... a da pri tome ne zapošljava radnika već ga \"posudi\" a taj iznos koji bi dao radniku tj trebao bi dati kao naknadu za izvršeni rad on fakturira tom svom kolegi obrtniku i prikaže kao izlazna faktura .....za posao koji su odradili....
2 pitanje na koji način je regulirano ustpanje radnika u inozemstvu primjerice Njemačka (i ostale članice EU?)Koji su vazeći propisi ako netko za rad u inozemstvo posudi svog djelatnika.....? npr Za par mjeseci u Njemačku?
3. moze li roditelj koji je posvojio tj usvojio dijete iz doma za nezbrinutu djecu iz npr.. Zagreba , na području Rijeke ostvariti ista prava kao da je roditelj pri tome mislimo na očinski dopust... i sve ostalo....pitamo to zbog obračuna plaće,joppd obrasca itd....kako točno postupiti?
Kreiraj odgovor
  • Sortiraj uzlazno
  • Sortirano je silazno
 Povratak