Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

ePorezna-JPPU uz nižu razinu vjerodajnica

Datum objave: 10.06.2019, misljenja.hr

Porezna uprava obavještava korisnike sustava ePorezna-JPPU da je od 10. lipnja 2019. godine komunikacija s Poreznom upravom olakšana, bez dodatnih troškova, pristupom sustavu ePorezna – Jedinstvenom portalu Porezne uprave vjerodajnicama sigurnosne razine 3 i bez plaćanja upravnih pristojbi na zahtjeve. Porezni obveznici mogu na vrlo jednostavan način ispunjavati svoje zakonske obveze i ostvarivati svoja prava.
Omogućena je dostava obrazaca i zahtjeva vjerodajnicom sigurnosne razine 3. Vjerodajnicama sigurnosne razine 3  smatraju se postojeći tokeni/mtokeni Internet bankarstva priznati na NIAS listi vjerodajnica (link).
Obrasce i zahtjeve s vjerodajnicom sigurnosne razine 3 mogu dostavljati porezni obveznici koji dohodak i porez na dohodak utvrđuju u paušalnom iznosu te građani.

Slijedom navedenog, s nižom razinom vjerodajnica, obrasce i zahtjeve mogu dostavljati:
• porezni obveznici koji obavljaju samostalnu djelatnost i porez na dohodak utvrđuju u paušalnom iznosu te mogu dostavljati PO-SD, TZ, SR, JOPPD i druge obrasce kao i podnositi zahtjeve za preknjiženja, zahtjeve za izdavanje potvrda, zahtjeve za izdavanje PK i druge zahtjeve za koje je omogućena dostava elektroničkim putem
• građani iznajmljivači stanova, soba i postelja putnicima i turistima i organizatori kampova i/ili kamp-odmorišta te smještajnih jedinica u objektima za robinzonski smještaj te mogu dostavljati PDV, PDV-S i TZ obrasce kao i podnositi navedene zahtjeve
• građani koji ostvaruju razne vrste dohotka te mogu dostavljati JOPPD i INO-DOH obrasce ili godišnju prijavu poreza na dohodak kada je to zakonom propisano (primjerice članovi posade broda u međunarodnoj plovidbi)

Porezna uprava poziva porezne obveznike da koriste navedene usluge ePorezne te na vrlo jednostavan način, bez dolaska u ispostave Porezne uprave i plaćanja upravnih pristojbi na zahtjeve, ispunjavanju svoje zakonske obveze i ostvaruju svoja prava.

 

izvor: porezna-uprava.hr

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice