Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

E-trošarine - 1. siječnja 2015. nastupa obvezno elektroničko podnošenje obrazaca prijava za upis u registar trošarinskih obveznika i obveznika posebnih poreza

Datum objave: 30.12.2014, misljenja.hr
Carinska uprava na svojoj Internet stranici objavila je obavijest da 1. siječnja 2015. godine stupaju na snagu odredbe Pravilnika o podnošenju trošarinskih obrazaca i obrazaca posebnih poreza uporabom sustava elektroničke razmjene podataka (Narodne novine br. 144/14.) iz kojih proizlazi obveza uporaba sustava elektroničke razmjene podataka za podnošenje obrasca:
- PUR – Prijava za upis u registar trošarinskih obveznika (Prilog 14 Pravilnika o trošarinama),
- PUR – Prijava za upis u registar obveznika posebnog poreza na kavu i bezalkoholna pića (Prilog 1 Pravilnika o posebnom porezu na kavu i bezalkoholna pića),
- Obrazac 7 – Prijava za upis u registar proizvođača i trgovaca motornih vozila (Prilog 7 Pravilnika o posebnom porezu na motorna vozila).
  Za pristup aplikaciji e-Trošarine, odnosno prijavu u G2B servis Carinske uprave, kao preduvjet za elektroničko podnošenje obrazaca, potrebno je posjedovati isključivo poslovni digitalni certifikat (pristupni i potpisni – izdaje FINA), odnosno nikako osobni digitalni certifikat.
  Moguće je podnošenje obrazaca od strane opunomoćenika, a u ime trošarinskog obveznika, odnosno obveznika posebnog poreza.
Predmetnu registraciju moguće je izvršiti putem Internet obrasca prijave pod nazivom &bdquo ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice