Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Donošenje financijskog plana za neprofitne organizacije

Datum objave: 21.12.2018, misljenja.hr
Prema odredbama Zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neproftinih organizacija financijski plan neprofitne organizacije sastoji se od : plana prihoda i rashoda plana zaduživanja i otplata obrazloženja financijskog plana. Financijski plan može sadržavati i plan novčanih tijekova. Najviše tijelo neprofitne organizacije, odnosno tijelo koje je temeljem statuta neprofitne organizacije za to ovlašteno, ima obvezu donijeti financijski plan za 2019. godinu najkasnije do 31. prosinca 2018. godine.
Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija predviđa novčane kazne u iznosu od 5.000,00 kuna do 200.000,00 kuna za neprofitnu organizaciju koja ne izrađuje i/ili ne usvaja financijske planove sukladno odredbama tog Zakona. Detaljnije ze pretplatnike u "Može Vas zanimati niže" ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice