Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Deklaracija o carinskoj vrijednosti od 1. svibnja 2016.

Datum objave: 14.04.2016, misljenja.hr
Carinska uprava objavila je novost na svojoj Internet stranici da je čl. 6. Delegirane uredbe 341/2016, koja se primjenjuje od 1. svibnja 2016. godine, propisano popunjavanje deklaracije o carinskoj vrijednosti D.V.1 čiji ogledni primjerak je dan u Prilogu 8 iste, a može se preuzeti kao dokument za preuzimanje niže. Nadalje, navode se novosti koje su vezane uz obrazac D.V.1, a primjenjuju se od 1. svibnja 2016.
Deklaracija o carinskoj vrijednosti podnosi se za svu robu čija vrijednost po pošiljci prelazi 20.000 EUR te je obavezno deklariranje svih podataka propisanih predmetnim obrascem.
Ne postoji obveza podnošenja deklaracije o carinskoj vrijednosti u slijedećim slučajevima:
- kada carinska vrijednost uvezene robe po pošiljci ne prelazi iznos od 20.000 EUR pod uvjetom da ta pošiljka nije dio neke druge pošiljke ili niza pošiljki istog prodavatelja istom kupcu;
- kada se radi o transakciji nekomercijalne naravi;
- kada podnošenje troškova nije nužno za primjenu zajedničke carinske tarife;
- kada carinska davanja koja propisuje zajednička carinska tarifa nisu naplativa. Carinska tijela mogu se odreći obveze podnošenja podataka iz obrasca D ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice