Mišljenja.hr

Forum

Školovanja zaposlenika

Kreiraj odgovor
  • Sortiraj uzlazno
  • Sortirano je silazno
Admin_2 Administrator Postova: 338

Knjiženje školovanja zaposlenika koji je ujedno direktor i v

O školovanju djelatnika donosi se odluka. Ta odluka nije formalno propisana.
Knjiženje troškova se obavlja kako troškovi nastanu, a ako se plaćanje školarine obavlja za razdoblja unaprijed tada unaprijed plaćena školarina predstavlja unaprijed plaćen trošak.
detaljnije: https://misljenja.hr/poduzetnicko-racunovodstvo/unaprijed-placeni-troskovi-buduceg-razdoblja/1690/ (Poduzetničko računovodstvo)

Propisan je sadržaj prijave poreza na dobit. Pod brojem „34.1. Državna potpora za obrazovanje i izobrazbu“ iskazuje se iznos državne potpore koju porezni obveznik ostvaruje za obrazovanje i izobrazbu sukladno Zakonu o državnoj potpori za obrazovanje i izobrazbu.
detaljnije: https://misljenja.hr/porezi/obrazovanje-i-izobrazba-naukovanje/1684/ (Porezni sustav) i https://misljenja.hr/porezna-uprava/primjena-zakona-o-drzavnoj-potpori-za-obrazovanje-i-izobrazbu-pri-podnosenju-prijave-poreza-na-dobit/3612/ (Mišljenja MF).

Oporezivim se primicima po osnovi nesamostalnog rada ne smatraju troškovi prijevoza prigodom upućivanja radnika na i povratka s obrazovanja i izobrazbe, ako se obrazovanje i izobrazba obavlja izvan mjesta prebivališta ili uobičajenog boravišta radnika i to do visine cijene karata sredstvima javnog prijevoza i troškovi smještaja do visine stvarnih izdataka, a u slučajevima seminara i savjetovanja i dnevnice i/ili naknade za korištenje privatnog automobila u službene svrhe do neoporezivog propisanog iznosa.
detaljnije: https://misljenja.hr/porezi/sluzbeni-put-rad-na-terenu-i-pomorski-dodatak/3027/ (Porezni sustav)
Dalela Registrirani član Postova: 154

Knjiženje školovanja zaposlenika koji je ujedno direktor i v

Poštovani, imam slučaj da se direktor želi dodatno školovati (za pedagošku izobrazbu iz razloga što će mu to u skoroj budućnosti poslovanja biti potrebno) na račun firme. Direktor je ujedno i vlasnik i zaposlenik firme. Da li mu firma može platiti troškove školovanja, odnosno da li moramo paziti na neke posebne stavke. Da li to knjižimo na direktni trošak školovanja zaposlenika? Isto tako da li mu priznajemo troškove hotelskog smještaja i putne troškove, dnevnicu prilikom odlaska na faktultet ? Imamo li obavezu napraviti Ugovor o doškolovanju direktora (vlasnika, zaposlenika), koji ćemo priložiti prilikom knjiženja?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
Kreiraj odgovor
  • Sortiraj uzlazno
  • Sortirano je silazno
 Povratak