Mišljenja.hr

Forum

Poseban postupak, povrat poreza na dohodak

Kreiraj odgovor
  • Sortiraj uzlazno
  • Sortirano je silazno
Admin_1 Administrator Postova: 644

Poseban postupak, povrat poreza na dohodak

Posebnim postupkom utvrđivanja godišnjeg poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak smatra se postupak utvrđivanja ukupnog godišnjeg dohotka i ukupnog godišnjeg poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak koji provodi Porezna uprava po službenoj dužnosti.
Detaljnije za pretplatnike: https://misljenja.hr/novosti/poseban-postupak-utvrdjivanja-godisnjeg-poreza-na-dohodak-i-obrazac-zpp-doh/4112/ i u povezanim člancima niže "Može Vas zanimati".
sanja72 Sudionik foruma Postova: 7

povrat poreza na dohodak

Poštovani,

molim malu pomoć u svezi slijedećeg.

Naime, osoba je za razdoblje siječanaj do svibanj primala plaću od nesamostalnog rada, nakon toga je primila jednokratnu isplatu od HZZ-a temeljem isteka ugovora na određeno vrijeme te je otvorila paušalni obrt, a tijekom godine ga i zatvorila. Iako u ovom slučaju koliko znam poreznu prijavu nije potrebno predavati, voljela bih provjeriti hoće li Porezna uprava izvršiti izračun, naime po izračunu osoba ima povrat poreza s osnove nesamostalnog rada.

Također, imam i slučaj gdje je osoba također radila tijekom godine i primala plaću, dobila poslovno uvjetovani otkaz, dobila poticaje za zapošljavanje i otvorila paušalni obrt u 12 mjesecu. Po ovoj osnovi koliko znam također nije potrebno predavati poreznu prijavui, no kako je također povrat poreza u pitanju zanima me hoće li i to biti riješeno od strane Porezne uprave, te treba li što predavati.

Mišljenja sam da u oba slučaja nije potrebno predavati poreznu prijavu te da će Porezna uprava sama izvršiti obračun, ali molim vas pomoć.

Unaprijed hvala,
lp, Sanja
Kreiraj odgovor
  • Sortiraj uzlazno
  • Sortirano je silazno
 Povratak