Uvjeti korištenja foruma

Uvjeti i pravila korištenja foruma misljenja.hr

 

Posjetitelji mogu slobodno dodavati i uređivati sadržaje te diskutirati o pojedinim temama, i na taj način pomoći u širenju znanja, iskustva, ispravnosti poslovanja i postupanja u poslovanju.

Misljenja.hr forum je mjesto na kojem se mogu razmijeniti isključivo mišljenja o računovodstvenim, poreznim, revizijskim i pravnim pitanjima u smislu traženja i davanja mišljenja i odgovora iz poslovne prakse.

Forum je dostupan svim korisnicima, a neograničen pristup, otvaranje tema, pisanje postova i sl. tek nakon registracije.

U forumu misljenja.hr objavu mogu napraviti svi posjetitelji koji su se prethodno registrirali kao korisnici foruma.

Registracija i korištenje foruma na našoj stranici misljenja.hr su besplatni!

Urednici/administratori foruma misljenja.hr mogu biti vanjski suradnici ili partneri misljenja.hr, a odabrani su da rade taj posao isključivo zbog svojeg znanja, iskustva i kompetencije u područjima koja su obuhvaćena ovim forumom.

Službeno pismo foruma misljenja.hr je hrvatska latinica, a službeni jezik hrvatski.

Svaki korisnik foruma dužan je pridržavati se pravila kako bi se održao red, a diskusija i tematika trebaju biti na zadovoljavajućoj razini.

Na forumu misljenja.hr izričito je zabranjeno:

 • kršenje zakona Republike Hrvatske (pozivanje na mržnju ili diskriminaciju, opravdavanje, veličanje i poticanje prekršaja ili kaznenih dijela, a osobito kršenje autorskih prava i sl.)
 • politika kao tema nije dozvoljena na forumu misljenja.hr, svaki post s takvim sadržajem bit će obrisan. Nikoga od posjetitelja ovog foruma ne interesira nečiji osobni komentar propisa u smislu obraćanja zakonodavcu. Propisi su takvi kakvi jesu do njihove izmjene. Prihvatljivo je samo davanje mišljenja sa svrhom što ispravnijeg tumačenja pojedinih propisa koji su obuhvaćeni područjem/grupom foruma misljenja.hr.
 • svaki oblik svađe sa ostalim korisnicima ovog foruma. Bilo kakav problem sa drugim korisnikom treba prijaviti Adminu kako bi se nastao problem učinkovito riješio
 • kopiranje i objava bilo kojeg drugog sadržaja objavljenog na domeni misljenja.hr, dok su linkovi na taj sadržaj dopušteni
 • vrijeđanje, namjerno izazivanje ili provociranje bilo koga na osobnom nivou, iskazivanje nekonstruktivnih stavova te „trollanje“
 • komunicirati na način na koji ta komunikacija iskače iz okvira pristojne komunikacije i argumentirane rasprave
 • iznošenja stavova koji uključuju prostote ili uvrede prema drugim korisnicima foruma misljenja.hr, diskutantima, ustanovama, organizacijama, pojedincima, te drugim pravnim i fizičkim osobama
 • postanje nepotrebnih, neprimjerenih i nepoželjnih informacija, informacija koje nisu vezane za temu i sl. što uključuje i neprimjerene naslove te „sigove“
 • reklamiranje usluga i/ili proizvoda, osobito internet stranica, drugih foruma ili servera bez dozvole administratora
 • ometanje rada uredništva foruma, a osobito ignoriranje upozorenja, vraćanje izbrisanih tekstova i sl., kao i uporaba „klonova“ za korisnički račun koji ima zabranjen pristup forumu – „ban“
 • uporaba više korisničkih računa za istu osobu
 • objavljivanje privatnih podataka drugih sudionika na forumu

Ako se kod uporabe našeg foruma ili naše stranice misljenja.hr pojavi problem kontaktirati nas možete u rubrici kontakt.
Telefonska podrška ne postoji!

Sve objavljeno na forumu misljenja.hr je informativne naravi, što predstavlja okvir za diskusiju.

Mišljenja ili oznaka potvrde administratora/urednika, predstavljaju stavove misljenja.hr.

Autori svih objavljenih poruka, mišljenja, postova mogu raspolagati svojim objavljenim tekstovima na ovom forumu, ne može se zahtijevati brisanje ili uklanjanje tih objava s foruma misljenja.hr. Ako autor smatra da ima opravdan razlog za brisanje svojih objavljenih poruka, zamolbu s obrazloženjem treba poslati putem rubrike kontakt. Uredništvo može i ne mora prihvatiti primljeno obrazloženje.

Forum misljenja.hr odriče se bilo kakve odgovornosti za nastanak moguće štete, izgubljene koristi ili dobiti, ne snosi niti bilo kakav drugi oblik odgovornosti, ako ta šteta nastane uporabom foruma misljenja.hr. Svi objavljeni postovi od strane korisnika foruma na forumu misljenja.hr su isključivo mišljenja njihovih autora, a ne vlasnika foruma i uredništva foruma.

Uredništvo foruma misljenja.hr radit će na sankcioniranju nedozvoljenih postova, međutim može doći do previda neprimjerenog sadržaja, ili neprimjeren sadržaj ne će biti uočen na vrijeme pa su i svi korisnici slobodni i pozvani da svaki post za koji se smatra da krši pravila ovog foruma prijave moderatoru klikom na sliku za prijavu posta. Sve objave koje iskaču iz okvira lijepog ponašanja i uvjeta korištenja foruma misljenja.hr, bit će djelomično ili potpuno izbrisane, teme čija diskusija izađe iz okvira smislene i pristojne komunikacije biti će zaključane ili obrisane, a korisniku može biti onemogućen daljnje sudjelovanje u raspravama. Za brisanje objava, tema i/ili korisničkog računa administrator može koristiti vlastito nahođenje.
Sve objave koje će sadržavati bilo koji oblik reklame ili promidžbe bit će djelomično ili potpuno izbrisane ili zaključane.
Administratori nemaju obvezu davati obavijesti ili obrazlaganja razloga poduzimanja takvih radnji.
Uredništvo misljenja.hr se obvezuje na tajnost primljenih osobnih podataka i podataka koje korisnik ne želi objaviti.
Nikome nije dopušteno služiti se tekstovima objavljenim na forumu misljenja.hr sa svrhom njihovog javnog objavljivanja u bilo kojem mediju izvan Internet domene misljenja.hr bez prethodne suglasnosti autora teksta. U suprotnom izlaže se mogućnosti sudskog progona zbog kršenja odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima.


Prihvaćanjem ovih uvjeta korištenja svi se korisnici foruma misljenja.hr obvezuju pri davanju svojih mišljenja, odnosno postova, ta mišljenja iznositi u dobroj vjeri i najboljem znanju.