Kako kupovati

Dobro došli u misljenja.hr Internet trgovinu.

Naša osnovna želja je približiti i omogućiti jednostavnu pretragu naših baza znanja i mišljenja Ministarstva financija Središnjeg ureda, Porezne uprave i Carinske uprave svima koji to žele kupnjom pretplate putem interneta.
Proizvod označava pretplatu uz korisničko ime i (lozinku) zaporku, što predstavlja pravo pristupu (pretplatu) 12 kalendarskih mjeseci plaćenom sadržaju na Internetskim stranicama www.misljenja.hr.

Cjenik pretplate se može vidjeti klikom ovdje.
 

Ovi uvjeti određuju proces naručivanja, plaćanja, dostave i eventualne reklamacije proizvoda koji se prodaju kroz naše Internet prodajno mjesto.
 

Uvjeti kupnje
 

Iskazane cijene proizvoda na Internet stranicama naše Internetske trgovine su krajnje cijene, na njih se ne dodaju nikakvi dodatni troškovi, porez je uključen u cijenu za kupca.
Narudžbe je moguće izvršiti isključivo putem Interneta svakoga dana od 0 do 24 sata. Proizvod je dostupan isključivo putem Interneta.
Račun se kupcu šalje elektroničkom poštom ili putem Hrvatske pošte na zahtjev, a može se preuzeti i u "Moj račun".
Kupac prihvaćanjem ovih uvjeta kupnje prihvaća primanje računa elektroničkom poštom, više o slanju/primanju računa elektroničkom poštom može se vidjeti klikom miša ovdje. Račun se šalje i u pisanom obliku samo ako je tako naznačeno u narudžbenici.
 

Načini plaćanja


Proizvode kupljene u našoj Internet trgovini moguće je platiti nalogom za plaćanje ili izravno putem Interneta sljedećim kreditnim karticama: American Express, Diners, MasterCard i Visa. Kupci iz inozemstva plaćanje mogu obaviti samo kreditnom karticom.


         

  

 

Kontrolni broj

Kontrolni broj je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj otisnut na kartici, koji se ne pohranjuje na magnetskoj traci kartice niti se pojavljuje na računima i potvrdama trgovaca. Kontrolni broj služi kao dokaz da fizički posjedujete karticu u trenutku online kupnje i smanjuje mogućnost zlouporabe. Položaj kontrolnog broja ovisi o kartici. Za izabranu karticu unesite odgovarajući kontrolni broj prema sljedećim uputama. Na American Express karticama izdanim u Hrvatskoj koje počinju znamenkama 3775 postoji troznamenkasti kontrolni broj otisnut na poleđini kartice (posljednja desna grupa od 3 znamenke) kojeg je potrebno upisati. Za ostale American Express kartice potrebno je upisati četveroznamenkasti broj otisnut na prednjoj strani kartice.

T-com PayWay sustav

Plaćanje karticama se obavlja putem provjerenog i sigurnog T-com PayWay sustava. Izjava o sigurnosti plaćanja T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla). Za više informacija može se pogledati Internet stranica T-com PayWay sustava.
Pay Way sustav omogućuje plaćanje online kreditnim karticama s 100% sigurnosti pri plaćanju kako za kupca tako i za trgovca uz iznimnu zaštitu osobnih i poslovnih podataka. Za detaljnije informacije obratite se na shopping@t-com.hr.

  

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju


Bonus opinio d.o.o iz Zagreba (OIB: 27566638716) se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza (podaci o ispunjenju narudžbe); informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Bonus opinio d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Plaćanje karticama se obavlja isključivo putem T-Com PayWay sustava. Bonus opinio d.o.o. nema mogućnosti uvida i ne prikuplja nikakve podatke koji se unose prilikom postupka plaćanja karticama.
 

Izjava o istinitosti podataka kupca
 

Kupac prihvaćanjem ovih uvjeta kupnje jamči da su uneseni podatci o naručitelju istiniti i ažurni.
 

Izjava o konverziji
 

Sva plaćanja biti će izvršena u hrvatskim kunama. Prilikom naplate vašom kreditnom karticom ista se svota pretvara u vašu lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara. Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa valute u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj Internet stranici u kunama.

Podnošenje pisanog prigovora potrošača

Sukladno čl. 10. Zakona o zaštiti potrošača, potrošači mogu uložiti pisani prigovor putem elektronske pošte ovdje.
 


 

Uvjeti korištenja

 

Uvjeti korištenja

 

1. Pružatelj usluge

Bonus opinio d.o.o., Mladena Fiolića 57 iz Zagreba, MBS:080819996 (Trgovački sud u Zagrebu), OIB: 27566638716 (dalje: Pružatelj usluge) svojim korisnicima omogućuje korištenje sadržaja Internet stranice na internetskoj domeni www.misljenja.hr, koje je regulirano ovim Uvjetima korištenja (dalje Uvjeti korištenja).
Korisnikom se smatra svaka osoba koja pristupa i/ili koristi stranice www.misljenja.hr, bez obzira koristi li besplatne stranice ili stranice za koje je potrebna prijava s korisničkim imenom i lozinkom/zaporkom (dalje: Korisnik)
 

2. Opće odredbe
 

Pristupanjem i/ili korištenjem bilo kojeg dijela sadržaja ili servisa koji pripadaju www.misljenja.hr smatra se da je Korisnik upoznat s ovim Uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumije i prihvaća. Pružatelj usluge zadržava pravo promjene izgleda, sadržaja i opsega www.misljenja.hr, svih usluga, stranica i podstranica koje su sastavni dio www.misljenja.hr kao i ovih Uvjeta korištenja.
Pri korištenju www.misljenja.hr Korisnik je u cijelosti dužan poštovati relevantne odredbe ugovora o zasnivanju pretplatničkog odnosa te ovih Uvjeta korištenja. Niti jedan dio sadržaja www.misljenja.hr ne smije se koristiti u nezakonite svrhe ili protivno odredbama ovih Uvjeta korištenja.
Tekstovi objavljeni u bazama znanja predstavljaju autorstvo.
Pružatelj usluge ne preuzima odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu korisnicima korištenjem www.misljenja.hr i njegovog sadržaja, osobito zbog mogućih pogrešaka u prijepisu mišljenja.
misljenja.hr daje objavu odgovora Ministarstva financija – Središnjeg ureda Porezne uprave i Carinske uprave na upite poreznih obveznika. U prikazanim upitima napravljene su pojedine izmjene, npr. o detaljima naručitelja, odgovori mogu biti uopćeni i prikazani u anonimnom obliku. Objavljena mišljenja na misljenja.hr mogu se koristiti samo kao pomoćni materijal pri pojašnjenju određenih pitanja i zakonskih odredbi. Svakom mišljenju potrebno je obratiti pažnju s obzirom na datum objave mišljenja i propise koji su u tom trenutku na snazi. Pri uporabi svakog pojedinog mišljenja treba provjeriti je li u međuvremenu došlo do izmjene određene zakonske odredbe na koju se mišljenje poziva.
 

3. Opseg korištenja i prava intelektualnog vlasništva
 

Korisnici su upoznati sa sljedećim činjenicama: zbirke dokumenata i pojedinačni dokumenti koji su sastavni dio sadržaja www.misljenja.hr mogu biti u cijelosti ili pojedinačno zaštićeni autorskim pravom i drugim propisima, pojedinačne jedinice, koje su dio sadržaja www.misljenja.hr, mogu imati značaj autorskog djela, te su zaštićene autorskim pravom njihovog autora. Autorska zaštita sadržaja www.misljenja.hr, njegovih pojedinačnih zbirki podataka (baza znanja) i pojedinačnih jedinica u zbirkama, koje su dostupne korisnicima, obuhvaća zaštitu u skladu sa Zakonom o autorskom pravu i drugim srodnim pravima.
Korisniku je dopušteno korištenje pojedinačnih jedinica objavljenih na www.misljenja.hr isključivo za vlastite potrebe. Svi oblici daljnje distribucije bilo kojeg dijela www.misljenja.hr te umnožavanje, kopiranje odnosno omogućavanje korištenja trećim osobama (npr. reproduciranje u publikacijama, objava na internet stranicama trećih osoba i sl.), izričito su zabranjeni.
Pružatelj usluge polaže autorska prava na vlastite sadržaje (moguće tekstualne sadržaje, grafičke, baze podataka, programski kod i dr.).
Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela ovih sadržaja smatra se kršenjem autorskih i drugih prava Pružatelja usluge i www.misljenja.hr.
Korisnik odgovara Pružatelju usluge za štetu koja Pružatelju usluge nastane kršenjem odredbi ove glave Uvjeta korištenja, tj. u njemu sadržanih obveza odnosno ograničenja.

 

4. Zaštita privatnosti
 

www.misljenja.hr može prikupljti određene podatke o Korisnicima tijekom pristupanja / korištenja www.misljenja.hr (IP adresa, session-cookie, ključne riječi korištene kod pretraživanja i sl.), koje koristi za analizu ponašanja Korisnika i rada sustava, kako bi poboljšao www.misljenja.hr i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio Korisnicima.
Pružatelj usluge se obvezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke pribavljene od Korisnika, te da pribavljene podatke neće distribuirati trećim osobama, osim uz dopuštenje Korisnika.

 

5. Postupak s korisničkim imenom i (lozinkom) zaporkom
 

Korisnik se obvezuje da će dodijeljenu zaporku čuvati kao poslovnu tajnu te da će zaporku koristiti samo osobno, tj. da iste neće učiniti dostupnima trećim osobama. Korisnik je odgovoran Pružatelju usluge za štetu nastalu pri zloporabi zaporke od strane neovlaštenog korisnika odnosno treće osobe kojoj je omogućio korištenje istima.
Korisnik je obvezan u slučaju saznanja za činjenice koje ukazuju na mogućnost zloporabe zaporke, bez odgode obavijestiti Pružatelja usluge.
U slučaju kršenja odredaba Uvjeta korištenja Pružatelj usluge ima pravo ograničiti ili onemogućiti uporabu sadržaja www.misljenja.hr.
 

6. Povezanost na druge internet stranice
 

www.misljenja.hr može sadržavati i poveznice na druge internet stranice, koje nisu održavane od strane društva. Pružatelj usluge za sadržaj tih stranica ne odgovara.

 

7. Uporaba kolačića

 

Internet stranica www.misljenja.hr koristi kolačiće (eng. 'cookies') kako bi korisniku pružili uslugu s potpunim funkcionalnostima. Kolačići su skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke.
Sesijski kolačić se postavlja na računalo posjetitelja Internet stranice www.misljenja.hr samo za vrijeme trajanja posjeta našoj Internet stranici kako bi se korisniku na omogućila učinkovitija uporaba www.misljenja.hr i automatski istječe kada se zatvori svoj preglednik.
www.misljenja.hr prate statističku posjećenost radi dobivanja nužne informacije o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica na tržištu. Za to se koristi usluga treće strane pod nazivom Google Analytics. više o tome te regulaciji kolačića koji su za to nužni, može se vidjeti na: http://www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html
Internet stranica www.misljenja.hr može koristiti kolačiće u svrhu oglašavanja vlastitih usluga ili usluga i proizvoda svojih partnera. To se prikazivanje oglasa omogućuje putem kolačića.
Svi korisnici Internet stranice www.misljenja.hr u svakom trenutku mogu samostalno urediti primanje kolačića putem postavki svojeg Internet-preglednika. misljenja.hr isključuje svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvalitete sadržaja na www.misljenja.hr u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika. Korištenjem Internet stranice www.misljenja.hr smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući s odredbama o obradi podataka i mogućnostima u vezi s kolačićima.