Dobro došli u misljenja.hr Internet trgovinu.

U nastavku možete pogledati uvjete i način kupovine, Izjavu o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju, uvjete korištenja misljenja.hr te o kolačićima i uporabi kolačića.
O forumu i uvjetima korištenja foruma može se vidjeti
klikom miša ovdje.


Kako kupovati

Proizvod označava pretplatu uz korisničko ime i (lozinku) zaporku, što predstavlja pravo pristupu (pretplatu) plaćenom sadržaju na Internetskim stranicama www.misljenja.hr.
Cjenik pretplate se može vidjeti klikom ovdje, a više o pretplati ovdje.Ovi uvjeti određuju proces naručivanja, plaćanja, dostave i eventualne reklamacije proizvoda koji se prodaju kroz naše Internet prodajno mjesto.
 

Uvjeti kupnje

Iskazane cijene proizvoda na Internet stranicama naše Internetske trgovine su krajnje cijene (ukupne cijene s uključenim PDV-om), na njih se ne dodaju nikakvi dodatni troškovi. Za kupca ili pretplatnika svi su porezi uključeni u cijenu koja se plaća.
Narudžbe je moguće izvršiti isključivo putem Interneta svakoga dana od 0 do 24 sata. Proizvod je dostupan isključivo putem Interneta.
Dokup novih pretplata (proizvoda) je moguć bilo kada za vrijeme trajanja tekuće pretplate, a smanjenje pretplata je moguće od 40-tog dana prije isteka pretplate do dana isteka pretplate. Kod dokupa novih pretplata (dodatnih baza znanja ili istih za više korisnika) za vrijeme trajanja tekuće pretplate neiskorišten iznos tekuće pretplate se iskazuje kao dodatan popust. Dokupom novih pretplata produljuje se rok do isteka pretplate za idućih 12 mjeseci za sve korisnike (+10 dana gratis). Popust za neiskorišten dio pretplate kod dokupa pretplata se uvijek primjenjuje, bez obzira na ostale moguće popuste u trenutku kupnje. Neiskorišten dio pretplate kao popust moguće je koristiti bilo kada u tijeku godine, ali do 40-tog dana prije isteka pretplate.
Račun se kupcu šalje elektroničkom poštom ili putem Hrvatske pošte na zahtjev, a može se preuzeti i u "Moj račun".
Kupac prihvaćanjem ovih uvjeta kupnje prihvaća primanje računa elektroničkom poštom, više o slanju/primanju računa elektroničkom poštom može se vidjeti klikom miša ovdje. Račun se šalje i u pisanom obliku samo ako je tako naznačeno u narudžbenici.

Načini plaćanja

Proizvode kupljene u našoj Internet trgovini moguće je platiti nalogom za plaćanje ili izravno putem Interneta sljedećim kreditnim karticama: Diners, MasterCard i Visa.
Trenutno se radi na nadogradnji sustava. Za vrijeme ovih radova nije moguće plaćanje katricama.


          

 

 

Kontrolni broj

Kontrolni broj je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj otisnut na kartici, koji se ne pohranjuje na magnetskoj traci kartice niti se pojavljuje na računima i potvrdama trgovaca. Kontrolni broj služi kao dokaz da fizički posjedujete karticu u trenutku online kupnje i smanjuje mogućnost zlouporabe. Položaj kontrolnog broja ovisi o kartici. Za izabranu karticu unesite odgovarajući kontrolni broj prema sljedećim uputama.

 

T-com PayWay sustav

Plaćanje karticama se obavlja putem provjerenog i sigurnog T-com PayWay sustava. Izjava o sigurnosti plaćanja T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla). Za više informacija može se pogledati Internet stranica T-com PayWay sustava.
Pay Way sustav omogućuje plaćanje online kreditnim karticama s 100% sigurnosti pri plaćanju kako za kupca tako i za trgovca uz iznimnu zaštitu osobnih i poslovnih podataka. Za detaljnije informacije obratite se na shopping@t-com.hr.

  

Izjava o istinitosti podataka kupca
 

Kupac prihvaćanjem ovih uvjeta kupnje jamči da su uneseni podatci o naručitelju istiniti i ažurni.
 

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biti će izvršena u hrvatskim kunama. Prilikom naplate vašom kreditnom karticom ista se svota pretvara u vašu lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara. Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa valute u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj Internet stranici u kunama.

Podnošenje pisanog prigovora potrošača

Sukladno čl. 10. Zakona o zaštiti potrošača, potrošači mogu uložiti pisani prigovor putem elektronske pošte ovdje.


Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju te "kolačića"

Osobni podaci su svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi. Pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca.

Bonus opinio d.o.o iz Zagreba (OIB: 27566638716) obvezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca i korisnika usluga na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima, a koji su nužni za ispunjenje naših obveza (podaci o ispunjenju narudžbe); informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Bonus opinio d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Ovim putem dajemo obavjest da sve prikupljene podatke obrađujemo i čuvamo sukladno regulativi o zaštiti podataka te jamčimo učinkovitu zaštitu i povjerljivost podataka.
Prilikom stvaranja korisničkog računa na misljenja.hr od vas se traže pojedini osobni podaci, uključujući  ime (naziv), adresu, OIB, adresu e-pošte. Adresa e-pošte i lozinka se koristi za prijavu na portal. Vaš je račun na misljenja.hr zaštićen je korisničkim imenom i lozinkom. Korisničko ime i lozinku sustav koristi kako bi provjerio jeste li vi zaista pretplatnik ili korisnik portala.
Ako kupujete pretplatu na misljenja.hr, prikupit će se pojedini vaši osobni podaci poput imena (naziva), adrese, OIB-a, e-mail adrese i broja telefona kako bismo mogli obraditi vašu narudžbu i finalizirati kupnju pretplate. Ne pregledavamo niti spremamo podatke o karticama za plaćanje. Treća strana, T-Com PayWay obrađuje podatke za plaćanje karticama. Plaćanje karticama se obavlja isključivo putem T-Com PayWay sustava. Bonus opinio d.o.o. nema mogućnosti uvida i ne prikuplja nikakve podatke koji se unose prilikom postupka plaćanja karticama.

Kad komunicirate s nama putem e-pošte, telefona ili osobno, možemo prikupiti osobne podatke kao što su vaše ime, adresa, broj telefona, adresa e-pošte i preferencije za kontaktiranje te podatke o vašoj pretplati. Također možemo izraditi zapisnike događaja korisne za dijagnosticiranje problema u radu portala te spremati informacije u vezi sa nastalim problemom ili problemom podrške. Te podatke koristimo kako bismo Vam pružili bolju podršku.
Vašem računu možemo pristupiti kako bi nam pomogao da vam pružimo potrebnu pomoć.

Vaše osobne podatke možemo upotrebljavati kako bismo komunicirali s vama, uključujući komunikaciju o vašem računu ili transakcijama prema nama, kako bismo vam osigurali važne informacije o proizvodima ili aplikacijama, slali obavijesti o pretplati te za marketinšku korespondenciju. Možemo upotrebljavati vaše osobne podatke kako bismo vam slali marketinšku korespondenciju (uključujući poruke e-pošte) povezanu s proizvodima ili uslugama u skladu mogućim s vašim preferencijama za e-poštu u „Moj račun“. Osobne podatke ne dijelimo s trećim stranama za marketinške potrebe trećih strana, a ako ne želite primati marketinšku korespondenciju kliknite na poveznicu “Odjava s newsletter-a” u bilo kojoj marketinškoj poruci e-pošte koju primite od naše tvrtke.

Možemo upotrebljavati osobne podatke za interne statističke, marketinške ili operacijske svrhe, uključujući stvaranje izvještaja o prodaji, interesa korisnika, sklonosti kupnji i drugih trendova koji se odnose na naše kupce.
Vaše Osobne podatke ne dijelimo drugim tvrtkama ili osobama. Vaši se osobni podaci mogu razotkriti drugim stranama samo uz vaše dopuštenje u obliku koji može biti obavezan sukladno važećem zakonu. Sukladno važećim zakonima vaše osobne podatke možemo razotkriti ako vjerujemo da je to nužno sukladno primjenjivom zakonu ili propisu, u sklopu suradnje s pravnim procesom, na zahtjev predstavnika zakona. Prikupljeni osobni podaci se ne dostavljaju trećim osobama niti komercijalno eksploatiraju od trećih strana i izvan Republike Hrvatske, međutim zadržavamo pravo prijenosa osobnih podataka podružnici, ogranku ili trećoj strani u slučaju reorganizacije, udruživanja ili ustupanja poslova.

Misljenja.hr sadrži forum pomoću kojeg možete objavljivati informacije i poruke. Imajte na umu kako sve informacije koje na našim web-mjestima objavite kroz takve usluge ili na drugi način mogu postati javne informacije i mogu biti dostupne posjetiteljima web-mjesta i široj javnosti. Potičemo vas na oprez i diskreciju prilikom objavljivanja osobnih podataka ili drugih informacija na našim web-mjestima, na forumu.

Naše web-mjesto nije namijenjeno pojedincima mlađim od 16 godina te zahtijevamo da nam pojedinci mlađi od 16 godina ne dostavljaju svoje osobne podatke. Ako doznamo da smo prikupili osobne podatke djeteta mlađeg od 16 godina, poduzet ćemo korake da te informacije izbrišemo što je prije moguće, a ako znate za korisnika mlađeg od 16 godina koji se služi našim web-mjestom, obratite nam se u rubrici kontakt.

Možda ćemo s vremena na vrijeme mijenjati ovu Izjavu ili uvjete korištenja kako dodajemo nove proizvode, usluge i aplikacije ili poboljšavamo našu trenutačnu ponudu te kako se tehnologija i zakoni mijenjaju. Datum posljednjeg ažuriranja možete pronaći na dnu ove stranice. Sve će promjene postati važeće nakon što objavimo promjenu na našem web-mjestu. Ako je riječ o materijalnim izmjenama, obavijestit ćemo vas o tome i ako je to potrebno sukladno primjenjivom zakonu, zatražiti vaše dopuštenje. Sukladno važećim zakonima, tu obavijest možete primiti porukom e-pošte ili objavom izmjene na našim zahvaćenim web-mjestima ili proizvodima/aplikacijama.

Vaše osobne podatke čuvat ćemo tijekom razdoblja potrebnog da se ispuni njihova svrha, osim ako je duže čuvanje propisano zakonom.

Za pregled, ispravak, ažuriranje svojih osobnih podataka, svojim osobnim podacima možete pristupiti u „Moj račun“ na glavnom izborniku nakon prijave te ih izmijeniti. Također možete zatražiti brisanje ili ažuriranje vaših osobnih podataka i računa putem rubrike „Kontakt“ ili dopisom na službenom papirom poštom.
Sukladno važećem zakonu brzo ćemo odgovoriti na vaše zahtjeve, zbog vaše zaštite, možemo provesti samo zahtjeve koji se odnose na osobne podatke, a povezani su s određenom adresom e-pošte koju ste uporabili za slanje zahtjeva, možda ćemo morati provjeriti vaš identitet prije provođenja zahtjeva. Možemo odbiti provođenje zahtjeva koji ugrožavaju privatnost drugih strana, iznimno su nepraktični ili bismo u njihovom ispunjavanju učinili nešto što nije dopušteno primjenjivim zakonima. Uz to, u mjeri u kojoj je to dopušteno važećim zakonima, možda ćemo trebati neke osobne podatke čuvati tijekom dužeg vremena za potrebe arhiviranja, poput čuvanja zapisnika o vašim kupnjama za potrebe jamstva ili računovodstva.

Osobni podaci su zaštićeni i čuvaju se dostupnim tehnologijama i procesima.

Zahtjeve za pristup, ispravljanje ili brisanje osobnih podataka možete uputiti na našoj stranici za kontakt.

Internet stranica www.misljenja.hr koristi kolačiće (eng. 'cookies') kako bi korisniku pružili uslugu s potpunim funkcionalnostima. Kolačići su skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke.
Sesijski kolačić se postavlja na računalo posjetitelja Internet stranice www.misljenja.hr samo za vrijeme trajanja posjeta našoj Internet stranici kako bi se korisniku na omogućila učinkovitija uporaba www.misljenja.hr i automatski istječe kada se zatvori svoj preglednik.
www.misljenja.hr prate statističku posjećenost radi dobivanja nužne informacije o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica na tržištu. Za to se koristi usluga treće strane pod nazivom Google Analytics. Više o tome te regulaciji kolačića koji su za to nužni, može se vidjeti na: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=en-US i na: https://cookiesandyou.com/
Internet stranica www.misljenja.hr može koristiti kolačiće u svrhu oglašavanja vlastitih usluga ili usluga i proizvoda svojih partnera. To se prikazivanje oglasa omogućuje putem kolačića.
Svi korisnici Internet stranice www.misljenja.hr u svakom trenutku mogu samostalno urediti primanje kolačića putem postavki svojeg Internet-preglednika. misljenja.hr isključuje svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvalitete sadržaja na www.misljenja.hr u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika. Korištenjem Internet stranice www.misljenja.hr smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući s odredbama o obradi podataka i mogućnostima u vezi s kolačićima.
www.misljenja.hr može prikupljti određene podatke o korisnicima tijekom pristupanja / korištenja www.misljenja.hr (IP adresa, session-cookie, ključne riječi korištene kod pretraživanja i sl.), koje koristi za analizu ponašanja korisnika i rada sustava, kako bi poboljšao rad i funkcionalnost www.misljenja.hr i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio korisnicima.
Pružatelj usluge se obvezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke pribavljene od korisnika, te da pribavljene podatke neće distribuirati trećim osobama.
Na slijesećoj poveznici možete više saznati o tome kako treće strane koriste ove vrste kolačića: http://www.youronlinechoices.com/hr/

  • Kupac i korisnik prihvaćanjem ovih uvjeta korištenja i kupnje jamči da je upoznat sa zaštititom i prikupljanjem "kolačića", svojih osobnih podataka te njihovom korištenju, daje svoju privolu i suglasnost za navedeno korištenje.
  • Direktiva o obradi osobnih podataka i zaštiti privatnosti u području elektroničkih komunikacija (Direktiva o privatnosti i elektroničkim komunikacijama) može se vidjeti ovdje.
  • Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka može se vidjeti ovdje.

 

Uvjeti korištenja

1. Pružatelj usluge

Bonus opinio d.o.o., Mladena Fiolića 57 iz Zagreba, MBS:080819996 (Trgovački sud u Zagrebu), OIB: 27566638716 (dalje: Pružatelj usluge) svojim korisnicima omogućuje korištenje sadržaja Internet stranice na internetskoj domeni www.misljenja.hr, koje je regulirano ovim Uvjetima korištenja (dalje Uvjeti korištenja).
Korisnikom se smatra svaka osoba koja pristupa i/ili koristi stranice www.misljenja.hr, bez obzira koristi li besplatne stranice ili stranice za koje je potrebna prijava s korisničkim imenom i lozinkom/zaporkom (dalje: Korisnik)
 

2. Opće odredbe

Pristupanjem i/ili korištenjem bilo kojeg dijela sadržaja ili servisa koji pripadaju www.misljenja.hr smatra se da je Korisnik upoznat s ovim Uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumije i prihvaća. Pružatelj usluge zadržava pravo promjene izgleda, sadržaja i opsega www.misljenja.hr, svih usluga, stranica i podstranica koje su sastavni dio www.misljenja.hr kao i ovih Uvjeta korištenja.
Pri korištenju www.misljenja.hr Korisnik je u cijelosti dužan poštovati relevantne odredbe ugovora o zasnivanju pretplatničkog odnosa te ovih Uvjeta korištenja. Niti jedan dio sadržaja www.misljenja.hr ne smije se koristiti u nezakonite svrhe ili protivno odredbama ovih Uvjeta korištenja.
Tekstovi objavljeni u bazama znanja predstavljaju autorstvo.
Pružatelj usluge ne preuzima odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu korisnicima korištenjem www.misljenja.hr i njegovog sadržaja, osobito zbog mogućih pogrešaka u prijepisu mišljenja.
misljenja.hr daje objavu odgovora Ministarstva financija – Središnjeg ureda Porezne uprave i Carinske uprave na upite poreznih obveznika. U prikazanim upitima napravljene su pojedine izmjene, npr. o detaljima naručitelja, odgovori mogu biti uopćeni i prikazani u anonimnom obliku. Objavljena mišljenja na misljenja.hr mogu se koristiti samo kao pomoćni materijal pri pojašnjenju određenih pitanja i zakonskih odredbi. Za svako mišljenje je potrebno obratiti pažnju s obzirom na datum objave mišljenja i propise koji su u tom trenutku na snazi. Pri uporabi svakog pojedinog mišljenja treba provjeriti je li u međuvremenu došlo do izmjene određene zakonske odredbe na koju se mišljenje poziva.
Dakle, objavljena mišljenja/stajališta/upute Središnjeg ureda Porezne uprave i Carinske uprave objavljena su za vrijeme ili u vrijeme odredbi zakona i pravilnika objavljenih u Narodnim novinama naznačenim u samom mišljenju/stajalištu/uputi. Zbog dodatnog opreza, dodatno ukazujemo na potrebu uvažavanja kasnijih izmjena zakona i pravilnika, tj. treba provjeriti jesu li odredbe navedene u odgovoru i dalje na snazi, jesu li važeće. Kod izmjena odredbi zakona i(ili) pravilnika na kojima se temelji pojedino mišljenje/stajalište/uputa, to mišljenje/stajalište/uputa više nije primjenjivo u tom dijelu ili pak u cijelosti za razdoblja nakon stupanja na snagu izmjena.

3. Opseg korištenja i prava intelektualnog vlasništva

Korisnici su upoznati sa sljedećim činjenicama: zbirke dokumenata i pojedinačni dokumenti koji su sastavni dio sadržaja www.misljenja.hr mogu biti u cijelosti ili pojedinačno zaštićeni autorskim pravom i drugim propisima, pojedinačne jedinice, koje su dio sadržaja www.misljenja.hr, mogu imati značaj autorskog djela, te su zaštićene autorskim pravom njihovog autora. Autorska zaštita sadržaja www.misljenja.hr, njegovih pojedinačnih zbirki podataka (baza znanja) i pojedinačnih jedinica u zbirkama, koje su dostupne korisnicima, obuhvaća zaštitu u skladu sa Zakonom o autorskom pravu i drugim srodnim pravima.
Korisniku je dopušteno korištenje pojedinačnih jedinica objavljenih na www.misljenja.hr isključivo za vlastite potrebe. Svi oblici daljnje distribucije bilo kojeg dijela www.misljenja.hr te umnožavanje, kopiranje odnosno omogućavanje korištenja trećim osobama (npr. reproduciranje u publikacijama, objava na internet stranicama trećih osoba i sl.), izričito su zabranjeni.
Pružatelj usluge polaže autorska prava na vlastite sadržaje (moguće tekstualne sadržaje, grafičke, baze podataka, programski kod i dr.).
Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela ovih sadržaja smatra se kršenjem autorskih i drugih prava Pružatelja usluge i www.misljenja.hr.
Korisnik odgovara Pružatelju usluge za štetu koja Pružatelju usluge nastane kršenjem odredbi ove glave Uvjeta korištenja, tj. u njemu sadržanih obveza odnosno ograničenja.

4. Postupak s korisničkim imenom i (lozinkom) zaporkom

Korisnik se obvezuje da će dodijeljenu zaporku čuvati kao poslovnu tajnu te da će zaporku koristiti samo osobno, tj. da iste neće učiniti dostupnima trećim osobama. Korisnik je odgovoran Pružatelju usluge za štetu nastalu pri zloporabi zaporke od strane neovlaštenog korisnika odnosno treće osobe kojoj je omogućio korištenje istima.
Korisnik je obvezan u slučaju saznanja za činjenice koje ukazuju na mogućnost zloporabe zaporke, bez odgode obavijestiti Pružatelja usluge.
U slučaju kršenja odredaba Uvjeta korištenja Pružatelj usluge ima pravo ograničiti ili onemogućiti uporabu sadržaja www.misljenja.hr.
 

5. Povezanost na druge internet stranice

www.misljenja.hr može sadržavati i poveznice na druge internet stranice, koje nisu održavane od strane društva. Pružatelj usluge za sadržaj tih stranica ne odgovara.

 


zadnja izmjena 2.11 2020. godine