Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Ublažavanje i otklanjanje posljedica elementarne nepogode

Datum objave: 13.03.2018, misljenja.hr
Članak 8., st. 2. Zakona o porezu na dohodak propisuje da se dohotkom ne smatraju primici po posebnim propisima kao što su potpore zbog uništenja i oštećenja imovine zbog elementarnih nepogoda.
Međutim, primici po osnovi potpora zbog uništenja i oštećenja imovine zbog elementarnih nepogoda koje poslodavac i isplatitelj primitaka od nesamostalnog rada isplaćuje radniku i osobi koja kod njega ostvaruje primitke od nesamostalnog rada prema čl. 4., st. 3. Pravilnika o porezu na dohodak smatraju se primicima od kojih se utvrđuje dohodak od nesamostalnog rada (plaćom), osim primitaka po osnovi potpora zbog uništenja i oštećenja imovine zbog prirodne katastrofe koju je proglasila Vlada Republike Hrvatske pod uvjetom da su omogućeni svim radnicima koji su pretrpjeli štetu. Detaljnije u Porezni sustav - Porez na dohodak O ovoj se temi Ministarstvo financija, Porezna uprava (Središnji ured) očitovalo u nekoliko službenih stajališta/mišljenja, izdvajamo: Isplate novčane pomoći građanima za ublažavanje i otklanjanje posljedica poplave ako nije bila proglašena elementarna nepogoda
Datum objave: 19.07.2016., Klasa: 410-01/16-01/1166
Iz navedenog mišljenja izdvajamo:
…“Grad Zagreb nije udovoljio mjerilima navedenog Zakona te stoga nije ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice