Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o izmjenama Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost - novo postupanje za vozila kategorije N1

Datum objave: 20.03.2014, misljenja.hr
Pravilnik o izmjenama Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost objavljen je u Narodnim novinama br. 35/14., stupa na snagu 20. ožujka 2014.   U Pravilniku o porezu na dodanu vrijednost (Narodne novine br. 79/13., 85/13. – ispravak i 160/13.) u članak 136. stavak 6. mijenja se i glasi:
»(6) Iznimno od stavka 3. ovoga članka pretporez se može odbiti za motorna vozila kategorije N1 koja su razvrstana u tarifnu oznaku 8703 Carinske tarife i nisu predmet oporezivanja posebnim porezom na motorna vozila prema Zakonu o posebnom porezu na motorna vozila.
Ako se motorno vozilo kategorije N1 prenamjeni u motorno vozilo koje je predmet oporezivanja posebnim porezom na motorna vozila, porezni obveznik više nema pravo na odbitak pretporeza za sve isporuke (nabave) dobara i usluga koje su usko vezane za korištenje tih motornih vozila. Porezna uprava nadležna je za utvrđivanje prava na odbitak pretporeza za motorna vozila. Carinska uprava nadležna je za razvrstavanje motornih vozila u tarifnu oznaku kombinirane nomenklature u skladu s carinskim propisima i temeljnim pravilima koja vrijede za razvrstavanje dobara po carinskoj tarifi.«   U članku 139. stavku 3. prva rečenica mijenja se ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice