Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Primjena snižene stope, rezano svježe povrće i mješavine povrća

Datum objave: 22.01.2019, Klasa: 410-19/19-02/5, Porezna uprava

Podnositelj upita iz dostavnog popisa obratio se u vezi tumačenja da li se rezano svježe povrće i mješavine povrća kao što je primjerice mješavina povrća za juhu („grincajg“) oporezuju sniženom stopom PDV-a od 13%. U vezi navedenog odgovaramo u nastavku. Člankom 38. stavkom 3. točkom t) Zakona o porezu na dodanu vrijednost (Narodne novine od broja 73/13. do 106/18.) i člankom 47. stavkom 2. točkom t) Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost (Narodne novine od broja 79/13. do 1/19., u daljnjem tekstu: Pravilnik o PDV-u) propisano je da se PDV-om po stopi 13% oporezuje isporuka svježeg ili rashlađenog povrća, korijena i gomolja, uključujući mahunasto suho povrće. Svježim ili rashlađenim povrćem, korijenima i gomoljima, te mahunastim suhim povrćem u smislu ove točke smatraju se: 1. svježi ili rashlađeni krumpir, iz KN oznake 0701 90; 2. svježa ili rashlađena rajčica, iz KN oznake 0702; 3. svježi ili rashlađeni crveni luk, luk kozjak (ljutika), češnjak, poriluk i ostale vrste luka, iz KN oznake 0703, osim lučica za sadnju iz KN oznake 0703 10 11; 4. svježi ili rashlađeni kupus, cvjetača, korabica, kelj i slične jestive kupusnjače, iz KN oznake 0704; 5. svježa ili ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.



×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice