Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Porezne olakšice na području Grada Vukovara – za izdvojenu poslovnu jedinicu

Datum objave: 27.01.2009, Klasa: 410-01/09-01/1, Porezna uprava

Obveznik plaćanja poreza na dobit gosp. G. Š., postavio je upit koji se odnosi na pravo korištenja porezne olakšice po osnovi obavljanja djelatnosti na području Grada Vukovara. Porezni obveznik u upitu navodi da u poslovnoj jedinici na području Grada Vukovara zapošljava 6 zaposlenika od kojih su 4 sa područja posebne državne skrbi i svi su zaposleni u poslovnoj jedinici u Vukovaru cijelu 2007. godinu. Porezni obveznik ukupno zapošljava 16 zaposlenika i postavlja pitanje da li ostvaruje pravo na poreznu olakšicu za 2007. godinu za dobit ostvarenu u poslovnoj jedinici u Vukovaru. U nastavku odgovaramo.

Sukladno članku 30.a Zakona o obnovi i razvoju Grada Vukovara (Narodne novine br. 44/01. i 90/05.) koji se primjenjivao do 19. srpnja 2008. godine, porezni obveznici koji obavljaju djelatnost na području Grada Vukovara i zapošljavaju više od pet zaposlenika u radnom odnosu na neodređeno vrijeme, pri čemu više od 50% zaposlenika ima prebivalište i boravište na području Grada Vukovara ili brdsko-planinskom području ili području posebne državne skrbi, oslobođeni su od plaćanja poreza na dobit u razdoblju od deset godina nakon početka primjene ovoga Zakona. Smatra se da porezni obveznik zapošljava na neodređeno vrijeme ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice