Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pojačan nadzor Porezne i Carinske uprave od 18.07. - 24.07.2019.

Datum objave: 17.07.2019, misljenja.hr

Porezna je uprava objavila priopćenje vezano za pojačane nadzorne aktivnosti Porezne i Carinske uprave koje prenosimo u nastavku:

  • Nadzori će se s posebnim naglaskom provoditi na jadranskoj obali i otocima, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu.

U razdoblju od 18.07. - 24.07.2019. godine ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će pojačane nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Pojačanim nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:

  • H 49.32 – Taksi služba,
  • I 56.30 – Djelatnost pripreme i usluživanja pića,
  • S 96.02 –Frizerski saloni i saloni za uljepšavanje.

U razdoblju od 11.07. - 17.07.2019. godine ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će pojačane nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Pojačanim nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:

  • trgovine na malo na štandovima i tržnicama,
  • keteringa i ostale djelatnosti pripreme i usluživanja pića,
  • iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.

U razdoblju od 12. do 17.srpnja nadzorne aktivnosti provodit će se i na najvećem svjetskom festivalu elektronske glazbe ULTRA EUROPE 2019 u Splitu te otocima Braču, Hvaru i Visu.


Porezna uprava na svojoj Internet stranici 12. travnja obavještava da će radi provjere poštivanja propisa s osnove PDV-a Ministarstvo financija putem nadležnih službi pojačano nadzirati ispunjavanje zakonskih obveza poreznih obveznika koji obavljaju povremeni međunarodni cestovni prijevoz putnika na području Republike Hrvatske te u tom dijelu podsjeća na porezne obveze na području Republike Hrvatske.

Naglašava se da se u prijevoznom sredstvu prilikom prijevoza putnika na području Republike Hrvatske uz Potvrdu o osobnom identifikacijskom broju i Rješenje o dodjeli PDV identifikacijskog broja mora nalaziti i popunjeni Obrazac MCP koji je podnesen Poreznoj upravi.

  • Detaljna uputa Porezne uprave za strane porezne obveznike koji obavljaju povremeni međunarodni cestovni prijevoz putnika na području Republike Hrvatske dostupna je našim pretplatnicima ovdje.

 

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice